× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Manifestarea „1 Decembrie – Ziua Națională a României”

Ziarul Mara • 28-11-2023, 10:00:22 • 34 vizualizari
 

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare cu Școala Gimnazială Pietroșani, manifestarea „1 Decembrie – Ziua Națională a României”.

Evenimentul va avea loc marţi, 28 noiembrie 2023, ora 13.00, la sediul muzeului.

La manifestare vor participa elevi ai Școlii Gimnaziale Pietroșani, coordonați de învățătoarea Magdalena Dumitrescu și de profesorii Constantin Gabi și Picu Mihaela.

În prima parte a manifestării, muzeograful Claudiu Olaru le va prezenta elevilor evenimentele istorice care au condus la înfăptuirea Marii Uniri de la 1918, precum şi imaginile surprinse de Samoil Mârza, fotograf român, cel care a realizat singurele clişee fotografice din timpul actului Unirii de la 1 Decembrie 1918.

În cea de-a doua parte a evenimentului, elevii vor participa la un atelier de educație muzeală în cadrul căruia vor coase tricolorul țării pe un șablon pentru brodat din lemn, obiect ce va deveni, ulterior, un magnet de frigider.

Manifestarea „1 Decembrie – Ziua Națională a României” se înscrie în cadrul Programului educaţional „Muzeul- sursă de cultură și educație”.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Manifestarea Decembrie Națională României