× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Reprezentanții Direcției Agricole Teleorman ne recomandă să cumpărăm produse agro-alimentare din piețele din județ

Ziarul Mara • 22-04-2023, 10:00:18 • 241 vizualizari
 
alege dreapta unita

România este a cincea ţară ca suprafaţă arabilă din Europa, însă prea puţin productivă. Agricultura încă se face cu plugul în unele sate, iar trei sferturi din fermele româneşti produc doar pentru a asigura hrana de zi cu zi a familiei. Aşa că, în continuare, mâncarea din farfuriile românilor vine din import, în timp ce produsele autohtone se strică în piețe, ori sunt prea scumpe.

Au început verificările în teren cu privire la stabilirea suprafeței înființate și pentru evaluarea producției de tomate înainte de recoltare la beneficiarii înscriși în program și care au depus notificări în acest sens.

Potrivit reprezentanților Direcției Agricole Teleorman, ”valorificarea producție de tomate se face până la data de 30 iunie inclusiv, iar depunerea documentelor justificative privind comercializarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor, completat la zi și avizat de OFJ se depun până la data de 14 iulie inclusive”.

Și pentru că pot testa calitatea mărfii, aceeași inspector agricole ne ”îndrumă către Piețele Agro-Alimentare unde puteți cumpăra produse agro-alimentare românești”.

Pentru că îşi găsesc cu greu cumpărători şi nu îşi pot recupera cheltuielile, fermierii preferă să-şi vândă legumele şi fructele direct intermediarilor chiar de la poarta casei. Puţini sunt cei care mai ajung cu ele în pieţe. Însă, pe multe dintre etichetele legumelor şi fructelor din piaţă scrie mare „produs românesc”. Chiar dacă oamenii se lasă păcăliţi de etichete, producătorii îi avertizează pe cumpărători că foarte puține produse din pieţe sunt din gospodăriile ţăranilor.

Potrivit unui studiu, românii dau pe mâncare o treime din venit, mult peste media europeană. Există şi excepţii. Dacă suntem campioni la importurile de legume şi fructe, carnea de pui pe care o punem în farfurie vine în mare parte din fermele româneşti. Anul trecut, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, exporturile de carne de pasăre au depăşit importurile.

C. DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Reprezentanții Direcției Agricole Teleorman Recomandă Cumpărăm Produse Agro-alimentare Piețele