× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

16 școli din Teleorman, cu mai puțin de 50 de elevi de gimnaziu, pot aplica prin PNRAS pentru reducerea

Ziarul Mara • 04-11-2023, 10:00:19 • 283 vizualizari
 

abandonului școlar

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR), a lansat apelul de proiecte PNRAS Runda a II-a ȘCOLI MICI.

Alocarea financiară pentru apelul de proiecte este de 25 de milioane de euro, iar pentru achizițiile centralizate – de maximum 25 de milioane de euro, însumând un total de 50 de milioane de euro dedicate sprijinirii școlilor mici.

Lista cuprinde 241 de școli cu mai puțin de 50 elevi de gimnaziu, din toată țara, printre acestea regăsindu-se 16 unități de învățământ din Teleorman, și anume școlile din localitățile Balaci, Beuca, Bujoreni, Crângu, Dracea, Frumoasa, Fântânele, Gârdești, Lița, Scurtu Mare, Seaca, Sfințești, Slobozia Mândra, Săceni, Uda-Paciurea și Viișoara.

În cadrul acestei investiții, unitățile de învățământ eligibile vor fi sprijinite prin grant alocat direct unității de învățământ pentru o categorie de activități eligibile și necesare a se implementa la nivel de unitate de învățământ sau prin achiziții centralizate, realizate de Ministerul Educației, prin UMPFE, pentru unitățile de învățământ, cu scopul de a le sprijini din punct de vedere administrativ.

Activitățile eligibile a se implementa la nivelul școlii, prin grad alocat direct, vizează activități de identificare și monitorizare a elevilor în risc de abandon școlar; activități pedagogice și de sprijin; activități extracurriculare/extrașcolare; activități de informare, consiliere, asistență și educație a părinților/ tutorilor legali; activități de sprijin organizate în parteneriat cu alte autorități și instituții competente sau cu alți actori din comunitatea locală; subvenții, ajutoare, premii, burse pentru beneficiarii proiectului; lucrări de amenajare minore, achiziționarea de bunuri (opționale).

Prin achiziții centralizate, se pot organiza cursuri de formare la nivel regional/național pe teme relevante pentru prevenirea abandonului școlar pentru beneficiarii de granturi; se pot achiziționa și distribui bunuri și servicii de digitalizare, respectiv dotări cu echipamente și materiale didactice pentru școlile beneficiare.

Scopul măsurilor urmărite atât prin acest apel, cât și prin achizițiile centralizate vizează prevenirea și reducerea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii.

Apelul este deschis pentru depunerea de proiecte în perioada 1 noiembrie 2023 – 30 noiembrie 2023, pe platforma PNRR.

D.P.

/

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
școli Teleorman Puțin Gimnaziu Aplica Pentru Reducerea