× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Florin Piper-Savu: Angajamente respectate – spitale regionale de ultimă generație / Declarație politică

Ziarul Teleormanul • 22-04-2024, 14:00:09 • 65 vizualizari
 

Împlinind promisiuni de lungă durată, Guvernul Ciolacu pune piatra de temelie pentru o schimbare majoră în sistemul medical.

România investește în trei spitale regionale noi, care să ofere servicii medicale moderne, centralizate, astfel încât să îmbunătățească îngrijirile de sănătate. Cele trei spitale regionale mult așteptate din Iași, Cluj și Craiova vor fi cele mai avansate spitale din România, deservind zona Moldovei, zona Transilvaniei și Oltenia.

Românii așteaptă de mult aceste spitale regionale care să ofere servicii performante și să rezolve una dintre marile probleme din prezent, cea a spitalelor care nu acoperă toate specialitățile și serviciile sau nu au laboratoarele necesare, pacientul fiind nevoit, astfel, să meargă de la un spital la altul ca să se trateze.

– Iași își deschide porțile pentru cel mai mare spital regional din țară, cu 850-1000 de paturi și 20 de săli de operație, gata să primească pacienți critici și cazuri complexe din Nord-Est.

– Cluj începe să scrie o nouă pagină în cartea serviciilor medicale de calitate, cu un spital proiectat pentru maximum 850 de paturi, ce a demarat lucrările pe 18 aprilie.

– Craiova nu rămâne în urmă, pregătindu-se să inaugureze un centru medical impresionant cu 800 de paturi, șase centre medicale și 20 de săli de operație, cu startul lucrărilor fixat pentru 26 aprilie.

Realizarea acestor proiecte reprezintă angajamentul continuu al Guvernului României pentru îmbunătățirea accesului la servicii medicale de înaltă calitate și pentru modernizarea infrastructurii medicale din țară.

Investiția are o importanță majoră pentru populațiile din aceste regiuni pentru că va îmbunătăți calitatea și eficiența serviciilor medicale oferind infrastructură și echipamente moderne și reducând inegalitățile de acces la îngrijirile de sănătate.

Investiția totală depășeste 1,5 miliarde de euro și este asigurată din fonduri europene – PNRR,  bugetul național și împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții.

Aceste spitale vor schimba fața sistemului de îngrijiri de sănătate din România într-un mod nemaivăzut de mult timp. Vor salva multe vieți și cu siguranță le vor ușura viețile persoanelor în vârstă, familiilor și copiilor, care nu vor mai trebui să călătorească mai mult de trei ore pentru un control de rutină.

Aceste investiții nu sunt doar clădiri și cifre, ci reprezintă angajamentul Guvernului pentru o sănătate mai bună și o îngrijire medicală de invidiat. Sunt pași concreți spre un viitor în care fiecare cetățean va avea acces la servicii medicale de top.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Florin Piper-Savu Angajamente Respectate Spitale Regionale Ultimă Generație Declarație Politică