× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Inventatori din Alexandria şi Braşov, la Târgul Militar Internaţional, cu ,,Dispozitivul de căutare şi salvare victime căzute în fântâni, puţuri şi foraje-Julien”

Informatia de Teleorman • 28-05-2024, 14:00:54 • 140 vizualizari
 

Dispozitivul a fost promovat cu ajutorul Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veterani cu Dizabilităţi-Filiala Braşov şi expus în cadrul expoziţiei ,,Black Sea Defense and Aerospace-BSDA”.
Expozanţi: Iancu Ionel din Alexandria, Iancu Florin Alexandru, Plt. Adj. Rtr. Scutelnicu Anton Dănuţ din Braşov, Nicolescu Tudor George.
Expoziţia a fost dedicată tehnicii şi sistemelor de apărare şi securitate, şi a fost deschisă între 22-24 mai 2024 pe platforma Romaero Băneasa-Bucureşti.

La expoziţie au participat cca 400 firme de specialitate din 55 de ţări.

Dacă în primele două zile ale expoziţiei au avut acces doar specialiştii din domeniu, pe 24 mai, publicul larg s-a bucurat de acces liber pentru a admira avioane (între care şi F35), elicoptere, drone, sisteme de rachete (între care şi Patriot), tancuri (între care şi M1A2 Abrams), roboţii militari, radare, mitraliere, pistoale, echipamente de protecţie etc.

Dintre caracteristicile tehnice ale dispozitivului de căutare şi salvare victime căzute în fântâni, puţuri şi foraje-Julien amintim: poate explora până la adâncimea de 30 de metri cu posibilitatea de avansare; intervenţia se execută în aproximativ 30-40 minute de la ajungerea la locul incidentului; are proprietatea de a asigura victimei oxigen, la nevoie; proprietăţile tehnice şi mecanice asigură colaborarea cu victima dacă aceasta este cooperantă; toate informaţiile sunt recepţionate de către şeful de echipă în cască şi monitor; nacela salvatoare cântăreşte 13 kilograme şi are diametrul 28 de centimetri, având în vedere că fântânile cu tuburi au diametrul de 30 de centimetri; poate explora în apă cu adâncime de până la 1 metru.

Surse de alimentare: 220 V curent alternativ/ 12 V curent continuu.

Echipa de salvare trebuie să fie alcătuită din: şef de echipă care este operator la pupitru de comandă şi coordonează toate mişcările şi activităţile pentru salvarea victimei; manevrant nacelă de explorare; 2 manevranţi segmente de avansare a nacelei; manevrant cordelină de siguranţă; La nevoie, în raport de complexitatea intervenţiei, şeful de echipă poate suplimenta numărul de membri din componenţa echipei.

Am aflat, din discuţiile cu aceştia, că inventatorii au participat la această expoziţie internaţională cu speranţa că vor găsi sprijin pentru realizarea proiectelor la scară mai largă, pentru utilitate publică, după mai multe încercări pe plan intern neconcretizate până în prezent. Dl. Iancu Ionel a mai inventat şi simulatorul de tragere cu armamentul de infanterie şi aruncătorul de grenade antitanc portativ-AG7.

prof. Cătălin Ionuţ Florea

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Inventatori Alexandria Braşov Târgul Militar Internaţional Dispozitivul Căutare Salvare