× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Poștărița de la Scurtu Mare amenință pensionarii că nu își vor primi pensiile

Ziarul Contrapunct • 05-06-2024, 10:00:31 • 76 vizualizari
 

La Scurtu Mare interesele sunt mari. Într-o comună mică, unde nu există cadastrarea terenurilor, unde nu se știe cine folosește terenul din islaz sau terenul din rezerva primăriei este ideal să devii primar. Așa s-a gândit și candidatul AUR, având pe cumnata viceprimăriță și soția poștăriță.
De patru ani, comuna Scurtu Mare are primar doar pe hârtie. Acesta are probleme medicale și vine la primărie doar 2 ore pe zi. Însă nu a desemnat pe nimeni să îl înlocuiască, lăsând loc de interpretări în instituția publică. Radu Mantea, candidatul AUR la fotoliul de primar la Scurtu Mare conduce o societate agricolă. Soția acestuia este poștăriță peste 4 sate. S-au gândit că dacă le pune pensionarilor condiții pentru votul din 9 iunie vor reuși să pună mâna pe primărie. Astfel, această poștăriță amenință pensionarii că nu le va livra pensiile dacă nu votează cu soțul ei, candidatul AUR.

În gândirea lor tulbure nu s-au gândit că oamenii vor fi revoltați și vor reclama acest lucru.
Viceprimărița comunei Scurtu Mare, care împreună cu soțul său au în exploatație o societate agricolă, susținea cu voce ridicată că nu are niciun beneficiu de la pământurile primăriei și nu beneficiază de niciun privilegiu că este viceprimar. Minciuni sfruntate. Soțul viceprimăriței a ocupat abuziv curtea școlii din Negrilești, școală care este părăsită la propriu de 2 ani. În curtea acestei școli își parchează utilajele agricole și îngrășămintele. Nu plătește chirie, pentru că nu există niciun contract.

Ba mai mult, a pus mâna pe câteva hectare de teren ale primăriei, unele abuziv, altele cu contract , iar îngrășămintele care pe hârtie sunt achiziționate pentru islaz, le folosește în interes personal. Șoferul de pe buldoexcavatorul primăriei, șoferul de pe autobuz, sunt și ei parte integrantă a clanului Mantea, Ghiță și Popescu, care au pus mâna pe islazul comunei prin Asociația Pajiști Curate Scurtu Mare, plătind 20 lei chirie pe hectar pe an calendaristic. Unul din cumnații candidatului AUR, de ani buni, se chinuie să pună mâna pe barajul din satul Negrilesti. Speră ca după 9 iunie să se întâmple, ca cei doi cumnați să fie fericiți și să împărățească localitatea.
Într- o comună cu 1300 de locuitori, în mare parte, populația fiind îmbătrânită, Radu Mantea, prea bine cunoscut în Scurtu Mare, vrea să devină primar. Socotelile lor sunt foarte bine stabilite. Să profite la maximum de ce le oferă primăria cu bunurile și relațiile conexe.

 
 
Continuare pe Ziarul Contrapunct » Articole Ziarul Contrapunct »
 
Poștărița Scurtu Amenință Pensionarii Pensiile