× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

6 milioane de euro pentru rețeaua de apă potabilă din Zimnicea

Ziarul Mara • 22-07-2023, 10:00:21 • 258 vizualizari
 

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, informează cetățenii că orașul își va reabilita rețeaua de apă potabilă de pe străzile centrale.

Este vorba despre aprobarea proiectului „Reabilitare rețele apă potabilă pe străzile orășenești din zona centrală, orașul Zimnicea, județul Teleorman”, proiect din cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Proiectul are o valoare de 6 milioane de euro și constă în principal în înlocuirea a peste 20 de km de rețea de apă potabilă din zona centrală.

Prin acest proiect, se vor înlocui conductele vechi, din metal și azbociment, cu conducte noi.

Străzile pe care se va face acest tip de lucrare sunt: Mihai Viteazul, Primăverii, 1 Mai, Eroilor, Sfinții Împărați, Zorilor, Duzilor, Ștefan cel Mare (tronsonul cuprins între străzile Sfinții Împărați și Mihai Viteazul), Romană (tronsonul cuprins între străzile Mihai Viteazul și Primăverii), Giurgiu (tronsonul cuprins între străzile Primăverii și 1 Mai).

„Vor fi 20 km de conductă modernă. Vom avea 147 de cămine de vane din beton, pentru a putea să intervenim atunci când avem probleme. Cu această mare investiție, sper să dispară pierderile de apă. Mai beneficiem de 816 cămine de branșament, pentru branșarea blocurilor și caselor care sunt pe străzile prinse în proiect. De asemenea, în colaborare cu ISU, vom avea 41 de hidranți de incendiu subteran”, a pus primarul Petre Pârvu.

„Sunt fericit că am semnat acest contract cu ministrul Dezvoltării, căci se va schimba în bine rețeaua de apă potabilă, eliminându-se pierderile”, a mai declarat edilul orașului Zimnicea.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Milioane Pentru Rețeaua Potabilă Zimnicea