× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Veste proastă pentru fermieri * Creștere bruscă a prețurilor îngrășămintelor

Ziarul Mara • 29-07-2023, 10:00:20 • 73 vizualizari
 

Prețurile îngrășămintelor pe bază de azot au luat cu asalt piața mondială, înregistrând creșteri semnificative. Această evoluție economică a creat o situație dificilă pentru fermierii din Europa, care se confruntă cu majorări substanțiale ale costurilor. Creșterea cererii și a prețurilor la uree și alte îngrășăminte au lăsat mulți comercianți și fermieri să regrete faptul că nu au profitat de momentele favorabile de achiziționare mai devreme.

Prețurile îngrășămintelor pe bază de azot, în special ureea, au cunoscut o creștere constantă în ultima perioadă pe piața mondială. Fermierii din Europa se confruntă deja cu repercusiunile acestei situații, iar cei care nu au achiziționat îngrășăminte în avans resimt cel mai acut scumpirea. Cererea pentru contracte de preempțiune a crescut considerabil, cu fermieri care încearcă să-și asigure cantități parțiale pentru primăvară.

Îngrășămintele cu azot au devenit mai scumpe, iar specialiștii avertizează că prețurile globale ale ureei vor continua să crească brusc în săptămânile următoare, afectând fermierii și comercianții care nu au acționat la timp.

Creșterea prețurilor în piețele din Europa este un fenomen generalizat, influențat de evoluțiile prețurilor la gaze și cererea globală în creștere pentru îngrășăminte. Fermierii se confruntă cu costuri suplimentare considerabile în achiziționarea îngrășămintelor de care au nevoie.

Situația pieței internaționale este și ea un factor crucial în creșterea prețurilor îngrășămintelor. Licitația pentru uree pe piața indiană este monitorizată de observatorii pieței, în timp ce China domină furnizarea de uree pentru această licitație. Prețurile pentru uree cresc constant în principalele locuri de tranzacționare la nivel mondial, cum ar fi US Gulf și porturile din Egipt.

Prețurile în creștere afectează diverse tipuri de îngrășăminte cu azot. De exemplu, prețurile pentru nitratul de amoniu au crescut cu 27% într-o săptămână, punând o presiune financiară suplimentară asupra fermierilor. În același timp, ureea și nitratul de amoniu au înregistrat creșteri semnificative ale prețurilor, ceea ce agravează situația fermierilor francezi.

Creșterea bruscă a prețurilor îngrășămintelor cu azot a generat provocări economice semnificative pentru fermierii din Europa. Lipsa achizițiilor anticipate și cererea globală în creștere au condus la scumpiri substanțiale ale îngrășămintelor, lăsând mulți agricultori să se confrunte cu costuri suplimentare și dificultăți financiare. Cu perspectiva continuării creșterii prețurilor, situația rămâne incertă pentru toți cei implicați în industria agricolă.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Proastă Pentru Fermieri Creștere Bruscă Prețurilor îngrășămintelor