× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

NU VĂ LĂSAȚI INTIMIDAȚI! VOTUL E SECRET!

Ziarul Teleormanul • 06-06-2024, 20:00:11 • 48 vizualizari
 

Am ajuns, în sfârșit, la finalul campaniei electorale. Dacă pretendenții la călduțul fotoliu de europarlamentar au fost destul de cuminți, ba chiar putem spune aproape invizibili, nu așa s-a întâmplat în cazul candidaților pentru alegerile locale. S-au făcut promisiuni, s-au prezentat proiecte, s-au adus acuze… peste tot în țară. Teleormanul, firesc, nu a făcut notă discordantă. Mai ales Alexandria.

Aici, deși, sunt mai mulți candidați, lupta a fost polarizată de însuși primarul în funcție, de 20 de ani, Victor Drăgușin. Ținta lui – Haralambie Epure, candidatul PNL. Pe la jumătatea campaniei, într-un filmuleț postat pe rețelele de socializare, se lamenta de mama focului că urmează atacuri murdare la adresa sa și a familiei sale. Din fericire, nu s-a întâmplat așa ceva. Adversarul său, identificat de el însuși, a criticat, a vorbit cu oamenii, le-a ascultat păsurile și nevoile. Nu același lucru putem spune despre tabăra PSD. Prin postaci de partid, cei mai mulți angajați în primărie și pe pagini neasumate, au împroșcat cu noroi și mizerii deșănțate, inclusiv pe soția candidatului PNL. Ba, mai mult, le cereau celor câtorva alexăndreni care le-au accesat mizeria de pagină NEASUMATĂ să voteze pe oricine altcineva decât pe Haralambie Epure, în cazul în care nu-l “venerează” pe Drăgușin, cel despre care cred că, fără el, viața lor nu are sens.

Ce a mai făcut primarul Drăgușin?

Ei, bine, mese cu pensionarii, la Clubul Pensionarilor, însoțit de funcționarii din Primărie, fix în timpul programului, mese cu taximetriștii, în celebra cârciumă PapaCip, a “reîncălzit ciorbe”, precum parcări, pasaje subterane, locuri de muncă… aceleași din fiecare campanie, din 2016 încoace. Și a mai încercat, de data aceasta, o nouă manipulare, prin gura postacilor neasumați, postaci sub nume false: deja celebra miniciună DEDEMAN, colportată de nimeni alții decât viceprimarii săi și secretarul primăriei.

Din păcate pentru el și din fericire pentru alexăndreni, minciuna nu a ținut. S-a demonstrat că nu au început lucrările la Dedeman, ci pe banii ADP (adică bani publici) se plimbau câteva utilaje ale ADP, cu câteva mușuroaie de pământ, dintr-o parte în alta..

S-a mai remarcat primarul Drăgușin cu un afișaj excesiv și abuziv. Pe mai toate spațiile comerciale din oraș, funcționale sau în paragină, vitrinele sunt pline cu poza lui. Uneori, în situații de-a dreptul penibile: ba cu un anunț de angajare shaormar peste afișul lui, ba sub firma de frizerie, ba lângă un anunț cu “facem chei”.

Nu ne-a lipsit nici “paza”în oraș. Toată săptămâna, seara, personaje dubioase au scotocit pe străzi și prin scări de bloc ca nu cumva să apară ceva materiale denigratoare la adresa PSD și a primarului Drăgușin. Domnilor, ce vă apasă? De ce vă temeți? În fine, voi știți!

Și, încă ceva. Am remarcat în această campanie teama oamenilor de a se manifesta la vedere. Am surprins discuții între oameni simpli, care, în șoaptă, spuneau că nu vor vota ce li se spune, ci ceea ce le dictează conștiința. Și bine fac. Pentru că oamenii trebuie să știe că nimeni nu le vede votul. În cabina de votare sunt singuri. Doar ei știu pe cine pun ștampila. Important este să vină la vot și să voteze exact ceea ce vor!

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
LĂSAȚI INTIMIDAȚI SECRET