× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Șofer drogat, pericol pe șoselele din Teleorman

Ziarul Mara • 26-08-2023, 10:00:19 • 117 vizualizari
 

Un șofer aflat sub influența subtanțelor psihoactive a fost tras pe dreapta de polițiștii din Teleorman. Acesta s-a ales cu dosar penal.

În lupta constantă pentru siguranța rutieră, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au declanșat o serie de măsuri preventive menite să combată abaterile generatoare de accidente. În cadrul operațiunii desfășurate în ultimele 24 de ore, eforturile lor au scos la iveală situații alarmante, inclusiv un caz tulburător de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Pe parcursul operațiunii recente, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.450 de lei. Aceste măsuri drastice au fost menite să traseze o linie fermă împotriva celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol viețile tuturor participanților la trafic.

Pe drumurile din comuna Frăsinet, oprit pentru un control de rutină, un șofer s-a ales cu dosar penal după ce s-a descoperit că acesta conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Astfel de comportament inconștient subliniază necesitatea continuării eforturilor în educația rutieră și în aplicarea unor pedepse adecvate pentru astfel de încălcări grave ale legii.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au întâmpinat un alt pericol major pe drumurile din Teleorman. În localitatea Plosca, un bărbat de 39 de ani, din municipiul Roșiori de Vede, conducea sub influența substanțelor psihoactive. Testat cu aparatul Drugtest, acesta a fost depistat pozitiv, fiind imediat condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În ambele cazuri, dosare penale au fost întocmite pentru infracțiunile comise. Conducerea unui vehicul fără permis și conducerea sub influența substanțelor psihoactive sunt acțiuni serioase care pun în pericol nu doar conducătorii auto, ci și ceilalți participanți la trafic. Autoritățile competente vor lua măsurile necesare pentru a sancționa pe măsura gravității faptelor, asigurând astfel că astfel de încălcări nu rămân nepedepsite.

Operațiunea recentă a polițiștilor din Teleorman a evidențiat necesitatea continuării eforturilor în educația rutieră și în aplicarea consecințelor pentru cei care încalcă legile traficului. De la conducere fără permis la conducere sub influența substanțelor psihoactive, riscurile sunt mari și consecințele pot fi devastatoare. Siguranța rutieră rămâne o prioritate, iar acțiunile autorităților sunt esențiale pentru asigurarea unui mediu sigur pe drumurile din Teleorman și din întreaga țară.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Șofer Drogat Pericol șoselele Teleorman