× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

25 de permise de conducere, reținute în 3 zile de Poliție

Liber in Teleorman • 12-02-2024, 20:00:18 • 62 vizualizari
 

În perioada 9 – 11 februarie, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada menționată, polițiștii au intervenit la peste 240 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 221 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada de referință, la nivelul județului au fost înregistrate trei accidente rutiere soldate cu victime omenești, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața (Roșiori de Vede), iar alte două au fost rănite ușor (Videle, Ciolănești).

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat cinci infracțiuni, dintre care – conducere fără permis (Drăgănești de Vede), conducere având dreptul de a conduce suspendat (Vedea) și conducere sub influența alcoolului (Vedea, Turnu Măgurele) –activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 577 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 220.000 de lei, totodată fiind reținute 25 de permise de conducere și retrase 24 de certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la patru astfel de solicitări, la Orbeasca, Tătărăștii de Jos, Drăgănești de Vede și Botoroaga, fiind întocmite dosare penale. De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție, la Salcia.

În contextul redat mai sus, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, la Videle.

Exemple:

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM,

DEȘI AVEA PERMISUL SUSPENDAT ȘI AR FI CONSUMAT ALCOOL

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Plosca, depistat în timp ce conducea un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice și nu avea dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice.

În ziua de 12 februarie a.c., în jurul orei 00:30, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza localității Ulmeni, DJ 601 F, pe raza comunei Vedea, polițiștii au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Plosca. 

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat că bărbatului avea dreptul de a conduce suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

CERCETAȚI PENTRU BRACONAJ CINEGETIC, 

REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman au dispus reținerea a patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, din județul Teleorman (Necșești, Dobrotești, Călinești), cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

Din probatoriul administrat a rezultat că, în noaptea de 9 februarie a.c., în jurul orei 02:00, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de braconaj cinegetic folosindu-se de patru câini din rasa ogar, pe care îi transportau cu un autoturism, și de lanterne de tip proiector, în autoturism fiindidentificate cadavrele animalelor capturate de aceștia.

Față de persoanele cercetate a fost dispusă măsura reținerii, cei patru bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 39 de ani, toți din județul Teleorman, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentați instanței de judecată pentru a dispune în cauză.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, a transmis IPJ Teleorman.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Permise Conducere Reținute Poliție