× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Agresiune sexuală asupra unei minore de 14 ani la Smârdioasa

Infoexpres TV • 21-03-2024, 14:00:30 • 118 vizualizari
 

Șoferul microbuzului scolar de la Smârdioasa este cercetat pentru agresiune sexuală față de o minoră de 14 ani, care locuiește în Smârdioasa dar învață la școala din Brânceni în urma unui transfer.

Minora i-a povestit mediatorului scolar că a fost atinsă în zonele intime când se afla singura în microbuzul școlar cu șoferul.

Din verificările efectuate de conducerea unității școlare care s-a autosesizat reiese că eleva a venit de la școală, i-a spus bunicii că merge in parc, iar  pe camerele de supraveghere se observă cum se urcă în microbuz, rămâne cât acesta preia elevii de la școală și îi lasă în stație, iar mai apoi microbuzul deviază de la traseu. Conducerea școlii a anunțat atât Inspectoratul școlar, cât și Poliția despre acest caz.

Șoferul a fost sancționat de școală cu diminuarea salariului cu 10% pe o perioadă de trei luni pentru deviere de la traseu și pentru că i-a permis minorei sa fumeze în microbuzul școlar.

Contactat telefonic, șoferul susține că nu a fost nici o agresiune sexuală, însă recunoaște că i-a permis elevei sa fumeze.

Același șofer a mai fost acuzat de agresiune sexuală și în urmă cu doi ani de mama unei minore de 12 ani, însă nu a fost depusă o plângere oficială împotriva lui.

Primarul comunei susține că nu are nici o informație despre acest caz, nu știe, nu a auzit.

Cu privire la acest caz IPJ Teleorman face următoarele precizări: “În ziua de 19 martie, Secția 13 Poliție Rurală Smârdioasa a fost sesizată de către un cadru didactic al unității de învățământ din comuna Smârdioasa cu privire la o posibilă agresiune sexuală comisă de către șoferul microbuzului școlar asupra unei minore.Cercetările preliminare au reliefat faptul că, în ziua de 11 martie, un angajat al unității de învățământ ar fi fost încunoștințat, prin intermediul unor mesaje trimise pe o aplicație de mesagerie, de către o minoră în vârstă de 14 ani, fostă elevă a școlii, domiciliată în localitate, despre faptul că șoferul microbuzului, un bărbat de 52 de ani, cu același domiciliu, ar fi atins-o în zone intime, fără acordul fetei, în timp ce se aflau singuri în mijlocul de transport școlar.În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor comiterii faptei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zimnicea.”

Minora, care este în grija bunicilor, părinții fiind plecați la muncă în străinătate, beneficiază de consiliere psihologică.

 
 
Continuare pe Infoexpres TV » Articole Infoexpres TV »
 
Agresiune Sexuală Asupra Minore Smârdioasa