× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Ziua de Curățenie Națională din cadrul proiectului „Let’s do it, Romania!”

Ziarul Mara • 25-08-2023, 10:00:18 • 74 vizualizari
 

Asociația «Let’s do it, Romania!» lansează o nouă acțiune de curățenie națională pe 16 septembrie, ce va avea loc și în județul Teleorman.

«Ziua de Curățenie Națională»” este un proiect inițiat în Estonia încă din anul 2008.

Misiunea proiectului este mobilizarea cetățenilor, autorităților, societății civile, companiilor private și a mass-mediei pentru curățarea arealelor naturale din localitățile României.

Proiectul este creat cu scopul de a-i face pe oameni să se implice și să fie parte din schimbarea pe care și-o doresc, devenind la rândul lor inspirație pentru ceilalți.

Acțiunea prin care se dorește curățarea României într-o singură zi de deșeuri depozitate necorespunzător în natură va avea loc pe 16 septembrie începând cu ora 9.30, iar organizatorii la nivel județean îi invită pe cetățenii din toate localitățile să se alăture inițiativei.

Cei care doresc să participe trebuie să ia legătura cu organizatorii la punctul de înregistrare a voluntarilor (strada Veteranilor nr. 19, Alexandria), în ziua curățeniei naționale. Organizatorii vor asigura saci și mănuși.

Cei care doresc să știe mai multe despre proiect, pot vizita site-ul acestuia : letsdoitromania.ro.

Aici se pot înregistra ca voluntari sau ca instituție cu un număr de voluntari și pot găsi detalii despre punctele de înregistrare și organizatori.

Pot participa la actiune și persoanele care nu sunt înregistrate, însă acestea trebuie să ia legătura cu organizatorii.

«Let’s do it, Romania!» a organizat în fiecare an Ziua de Curățenie Națională, iar implicarea cetățenilor a fost în fiecare an mai mare. Astfel, în anul 2022, 160.165 de voluntari au strâns 188.628 de saci, adică aproximativ 1.320.000 de kilograme de deșeuri.

«Let’s do it, Romania!» s-a alăturat mișcării globale «Let’s Do It World», participând anul trecut la curățenie alături de 190 de țări din lume.

Coordonator județean al Asociației «Let’s do it, Romania!» este Luca Fănica.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Curățenie Națională Cadrul Proiectului Let’s Romania