× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

5 DECEMBRIE, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A VOLUNTARIATULUI

Antena 3 Alexandria • 05-12-2023, 14:01:00 • 59 vizualizari
 

Ziua Internațională a Voluntariatului a fost sărbătorită astăzi de ISU Teleorman printr-o conferință de presă ce a avut loc la sediul unității. Cu acest prilej, dar și pentru toate misiunile la care au participat alături de pompierii militari teleormăneni, voluntarii au primit câte o diplomă de merit în cadrul evenimentului.

74 de voluntari sunt alături de pompierii militari teleormăneni, pregătiți să vină în ajutorul celor aflați în dificultate, să acorde primul ajutor calificat ori să intervină pentru stingerea incendiilor, ca membri ai echipajelor specializate din cadrul I.S.U. „A. D. Ghica” al județului Teleorman. Ei reprezintă o parte dintre cele 243 de persoane care au trecut prin programul de pregătire derulat la nivelul unității noastre – „Salvator din Pasiune”, din anul 2016 până în prezent.

Programul „SALVATOR DIN PASIUNE”, derulat la nivelul județului Teleorman de către pompierii militari profesioniști, reprezintă o oportunitate pentru tinerii teleormăneni de a-și însuși cunoștințele și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor și totodată de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în situații de urgență.

Potrivit ISU Teleorman, acesta presupune parcurgerea a trei etape de pregătire, respectiv Cursul introductiv, de patru zile, prin care voluntarii pot afla ce misiuni specifice revin salvatorilor, care este tehnica de intervenție și cum poate ea fi folosită pentru ajutorarea semenilor, Cursul de prim ajutor de bază, de cinci zile, pe timpul căruia își vor însuși atât noțiunile teoretice de bază, cât și deprinderile practice privind acordarea primului ajutor, programul elaborat în acest sens de formatorii SMURD Teleorman fiind unul foarte solicitant, dar și interesant pentru cei care vor să fie de ajutor oamenilor și Cursul de stingere, de 5 zile, pentru dobândirea de competențe și cunoștințe în domeniul stingerii incendiilor, cunoașterea unor tehnici de utilizare a țevii de refulare, modalitățile de deshidere a ușilor și ferestrelor blocate, tehnica folosirii stingătoarelor, utilizarea aparatelor de respirat și amenajarea surselor de apă pentru alimentarea autospecialelor de intervenție.

Pentru a deveni voluntar în cadrul ISU Teleorman, cei interesțai trebuie să îndeplinească următoarele condiții la înscriere: – vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani; – apt din punct de vedere medical; – să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea de infrancțiuni cu intenție; – să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor Inspectoratelor pentru Situații de Urgență; – acordul părinţilor/tutorelui legal, doar pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani. Activitatea de recrutare are un caracter permanent și se realizează la sediul I.S.U. „A. D. Ghica” al județului Teleorman, din municipiul Alexandria, strada Carpați, nr. 7.

Articolul 5 DECEMBRIE, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A VOLUNTARIATULUI apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
DECEMBRIE INTERNAȚIONALĂ VOLUNTARIATULUI