× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Inspectorii de prevenire au intensificat controalele la spațiile de cazare, la spațiile de alimentație publică care organizează mese festive de Revelion

Liber in Teleorman • 30-12-2023, 14:00:12 • 59 vizualizari
 

ISU Teleorman: Atenție! Suntem pe teren! Inspectorii de prevenire au intensificat controalele la spațiile de cazare, la spațiile de alimentație publică care organizează mese festive cu prilejul Revelionului și la spații comerciale unde se înregistrează afluență mare de persoane.

❗️Pe lângă identificarea şi înlăturarea potențialelor neconformități pe linia apărării împotriva incendiilor, colegii noștri au asigurat pe timpul verificărilor instruirea personalului angajat, astfel încât acesta să-şi însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită utilizatorilor.

❗️Au mai fost avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor unde își desfășoară activitatea fiecare operator economic

🧑‍🚒👉În ultimele trei zile, pompierii teleormăneni au efectuat nu mai puțin de 22 de controale, în urma cărora au aplicat 63 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 57000 de lei.

❗️Atragem atenția organizatorilor de evenimente cu aflux de persoane asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:

❗ respectarea capacității maxime de utilizatori ai spațiului în care se desfășoară evenimentul;
❗ asigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;
❗ asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
❗ instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

🧯Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

❗️👉Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

ℹ️ Mai multe date cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul https://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-si-informatii/buletine-informative-si-comunicate-de-presa, a transmis ISU – Teleorman.

Vizualizări: 2
 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Inspectorii Prevenire Intensificat Controalele Spațiile Cazare Spațiile Alimentație Publică