× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

DNA CERE ANCHETAREA FOSTULUI PREMIER FLORIN CÎȚU ȘI A FOȘTILOR MINIȘTRI AI SĂNĂTĂȚII, VLAD VOICULESCU ȘI IOANA MIHĂILĂ

Antena 3 Alexandria • 24-11-2023, 10:01:01 • 86 vizualizari
 

DNA a transmis procurorului general al României o cerere de urmărire penală pentru fostul premier Florin Cîțu, dar și pentru foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în vederea sesizării preşedintelui României şi Senatului pentru formularea cererilor de efectuare în dosarul achiziționării vaccinurilor anti-Covid.

Cei trei vor fi puși sub urmărire penală, dacă președintele Klaus Iohannis și Senatul aprobă cererea DNA. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, forma participației penale fiind autoratul și, respectiv, complicitate, cu un prejudiciu de peste un miliard de euro.

Lista completă a acuzațiilor care li se aduc:

– CÎȚU FLORIN VASILE, a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, prevăzute și pedepsite de art.48 alin.1 C.p. rap. la art.297 alin.1 C.p. rap. la art.309 C.p., ambele cu aplicarea art.38 alin.1 C.p.

– VOICULESCU VLAD VASILE, a două infracţiuni de abuz în serviciu, prev. de art.297 alin.1 C.p. rap. la art.309 C.p. și o infracțiune de complicitate la abuz în serviciu, prev. de art.48 alin.1 C.p. rap. la art.297 alin.1 C.p. rap. la art.309 C.p., toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.p.;

– MIHĂILĂ IOANA, a infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art.297 alin.1 C.p. rap. la art.309 C.p.;

Articolul DNA CERE ANCHETAREA FOSTULUI PREMIER FLORIN CÎȚU ȘI A FOȘTILOR MINIȘTRI AI SĂNĂTĂȚII, VLAD VOICULESCU ȘI IOANA MIHĂILĂ apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
ANCHETAREA FOSTULUI PREMIER FLORIN CÎȚU FOȘTILOR MINIȘTRI SĂNĂTĂȚII VOICULESCU