× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Eroii din umbră * Pompierii teleormăneni, luptători neobosiți împotriva focului și pericolelor

Ziarul Mara • 24-08-2023, 10:00:17 • 40 vizualizari
 

Într-un efort remarcabil de a proteja viața și bunurile comunității, pompierii militari din Teleorman au răspuns la nu mai puțin de 73 de misiuni într-un interval de doar două zile. Aceste misiuni variate au inclus stingerea incendiilor, acordarea primului ajutor calificat, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, precum și salvarea din medii ostile.

Cu un număr impresionant de intervenții, cei de la I.S.U. „A.D. Ghica” au răspuns cu promptitudine și curaj la diverse situații critice. De la stingerea a 19 incendii, inclusiv incendii de vegetație uscată și locuințe, până la acordarea primului ajutor în 51 de cazuri SMURD, acești salvatori au demonstrat devotament și profesionalism de înaltă clasă.

Unul dintre momentele de eroism s-a desfășurat în miezul nopții, când pompierii au intervenit în localitatea Călugăru pentru a stinge un incendiu devastator. Echipajele au luptat timp de trei ore pentru a controla flăcările care amenințau să distrugă întreaga gospodărie. Focul se răspândise rapid din cauza cantităților mari de materiale ușor combustibile, inclusiv butoaie de ulei și benzină, aparatură electrocasnică, lemne și altele.

Pagubele au fost semnificative, estimându-se la aproximativ 50000 de lei, dar eforturile susținute ale pompierilor au reușit să salveze bunuri în valoare de peste 100000 de lei.

Cu toate acestea, cele mai importante sunt viețile salvate în această intervenție eroică, deoarece nicio victimă nu a fost înregistrată în timpul misiunii. Incendiul a fost declanșat de un scurtcircuit electric, subliniind astfel importanța verificărilor regulate ale instalațiilor electrice și a utilizării corecte a aparatelor electrocasnice.

Pompierii au oferit sfaturi prețioase pentru a preveni astfel de incidente în viitor, îndemnând comunitatea să aibă grijă și să respecte normele de siguranță.

Pentru a preveni astfel de situații critice și a vă asigura că sunteți în siguranță, iată câteva măsuri de prevenire recomandate de către pompieri.

Efectuați verificări periodice ale instalației electrice pentru a identifica eventuale defecțiuni sau scurtcircuite.

Este important să vă asigurați că cablurile și prizele sunt în stare bună și că nu există elemente deteriorate sau expuse.

Nu utilizați instalații electrice improvizate sau adaptații casnice care pot reprezenta un pericol.

Folosiți întotdeauna echipamente electrice certificate și testate.

Atunci când adăugați noi aparate sau dispozitive electrice, asigurați-vă că instalația poate gestiona consumul de curent suplimentar.

Suprasolicitarea instalației electrice poate duce la scurtcircuite sau incendii. Verificați periodic cordonul de legătură al aparatelor electrice și înlocuiți-l atunci când observați semne de uzură sau deteriorare.

Nu conectați la o priză mai multe aparate decât aceasta poate suporta.

Suprasolicitarea unei prize poate genera încălzire excesivă și potențial cauza un incendiu. Asigurați-vă că instalați și utilizați aparatele electrocasnice conform instrucțiunilor producătorului. Acest lucru va minimiza riscul de suprasolicitare sau defecțiuni.

Dacă observați că prizele sau întrerupătoarele sunt slăbite sau instabile, înlocuiți-le imediat pentru a evita problemele de contact care pot cauza scurtcircuite sau incendii.

Asigurați-vă că aveți echipamente de stingere la îndemână, cum ar fi stingătoare de incendiu, și că știți cum să le utilizați corect.

Asigurați-vă că membrii familiei sunt conștienți de măsurile de siguranță și de procedurile de evacuare în caz de incendiu.

Evitați acumularea de materiale ușor combustibile sau deșeuri în apropierea instalațiilor electrice sau a echipamentelor care generează căldură.

Respectând aceste măsuri de prevenire, veți reduce semnificativ riscul de incendii și veți contribui la siguranța dvs. și a celor din jur.

Eforturile eroice ale pompierilor teleormăneni nu numai că au salvat proprietăți și vieți, dar au reprezentat și o dovadă a angajamentului lor față de siguranța și bunăstarea comunității. Acești adevărați eroi din umbră rămân în slujba noastră, luptând împotriva focului și pericolelor pentru a ne asigura un viitor mai sigur.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Umbră Pompierii Teleormăneni Luptători Neobosiți împotriva Focului Pericolelor