× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Start pentru crescătorii de animale!

Ziarul Mara • 15-08-2022, 18:00:16 • 158 vizualizari
 

De luni, 8 august 2022, crescătorii de animale pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) eliberarea adeverinței pentru contractarea unui credit garantat cu subvențiile APIA din zootehnie, ajutor național tranzitoriu și sprijin cuplat zootehnic, anunță directorul general APIA, Adrian Pintea, într-un mesaj postat pe Facebook.

“Am finalizat pașii procedurali pentru a demara eliberarea adeverințelor pentru beneficiarii ajutoarelor naționale tranzitorii și ai sprijinului cuplat în sectorul zootehnic, care doresc să acceseze credite bancare. Astfel, începând de luni, 8 august a.c., fermierii care doresc să acceseze un credit se pot prezenta la centrele județene ale APIA, cererile lor urmând să fie analizate de către colegii noștri, în vederea eliberării adeverințelor.

Continuăm intens campania de control pe teren, pregătind astfel plățile în avans începând cu data de 16 octombrie 2022. În acest sens, vă informez că a fost publicat Regulamentul (UE) nr.1352 din 3 august 2022 care prevede că statele membre pot plăti avansuri de până la 70 % în cazul plăților directe și de până la 85 %, în cazul sprijinului acordat pentru dezvoltare rurală.

În urma desfășurării unei ample misiuni de audit, APIA a obținut recertificarea instituției pentru standardul de Securitate a informației ISO 27001:2013.

Sunt foarte mândru de colegii mei implicați în aceasta activitate!

Recertificarea obținută de APIA garantează faptul că sistemul de management al securității informației implementat la nivelul instituției este în concordanță cu cele mai înalte standarde internaționale în domeniu.

Am lucrat împreună cu colegii noștri din cadrul MADR la documentul transmis de către domnul Ministru Petre Daea Comisarului pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Janusz Wojciechowski, prin care solicităm o derogare privind perioada de retenție a animalelor în ferme.

Îndeplinirea acestei condiții este obligatorie pentru acordarea sprijinului cuplat voluntar finanțat din FEGA.

Continuăm autorizarea la plată a schemelor și măsurilor de sprijin finanțate din FEGA, FEADR și bugetul național,” a informat șeful APIA.

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Pentru Crescătorii Animale