× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

APM Teleorman / A fost prelungită sesiunea de raportare în vederea estimării emisiilor de poluanți atmosferici la nivel județean

Ziarul Teleormanul • 11-03-2024, 14:00:10 • 69 vizualizari
 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman informează operatorii economici, precum şi primăriile municipiilor, orașelor și comunelor din județul Teleorman cu privire la prelungirea sesiunii de raportare 2024, în vederea estimării emisiilor de poluanți atmosferici la nivel județean, în cadrul aplicaţiei online “SIM-PS F2 Inventare Locale de Emisii’’, până pe data de 15 aprilie 2024. Raportarea se face în conformitate cu O.M.M.P. nr. 3299/2012 pentru aprobarea metodologiei de realizare şi raportare a inventarelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă.

Astfel, APM Teleorman solicită: în cazul în care aveţi deja user şi parolă, să vă autentificaţi în aplicaţia SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii şi să completaţi chestionarele aferente activităţilor generatoare de emisii în atmosferă corespunzătoare anului 2023; în cazul în care aveţi user şi parolă pentru alte aplicaţii din cadrul Sistemului Integrat de Mediu (SIM): ex. Reglementări, Deşeuri, etc., să vă autentificaţi în sistem, apoi să solicitaţi (bifaţi) ca necesar de raportare şi aplicaţia SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii şi să completaţi chestionarele aferente activităţilor generatoare de emisii în atmosferă corespunzătoare anului 2023. – Accesare Domenii→Profil→Cereri cont acces→Protecția atmosferei, apoi se bifează Inventare Locale de Emisii; în cazul în care nu aveţi date de autentificare în Sistemului Integrat de Mediu (SIM) pentru niciuna dintre aplicaţiile existente, să trimiteţi o cerere de înregistrare în SIM, aplicaţia SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii, în urma căreia veţi primi drepturi de acces (un nume de utilizator şi o parolă) şi să completaţi chestionarele aferente activităţilor generatoare de emisii în atmosferă corespunzătoare anului 2023.

Chestionarele completate vor fi verificate şi validate de responsabilii cu inventarul de emisii din cadrul APM Teleorman.

Raportarea datelor în aplicaţie va fi încheiată în momentul în care chestionarele completate sunt validate.

Semnalarea eventualelor probleme sau dificultăți întâmpinate la accesarea aplicației informatice „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii”, se poate face la adresa de e-mail: suportsim@anpm.ro.

Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2000 lei pentru persoanele fizice și de la 5000 lei la 10000 lei pentru persoanele juridice, nerespectarea obligației titularului de activitate de a furniza autorităților competente informatiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanți atmosferici, conform prevederilor art.79, alin.3, lit. a din Legea nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, cu completările și modificările ulterioare.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Teleorman Prelungită Sesiunea Raportare Vederea Estimării Emisiilor Poluanți Atmosferici