× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Investițiile în parcuri, locuri de joacă și zone de agrement rămân o prioritate pentru primarul Victor Drăgușin

Actualitatea de Teleorman • 28-05-2024, 10:01:01 • 221 vizualizari
 

În centrul strategiei de dezvoltare a municipiului și tuturor preocupărilor mele am pus mereu familia tânără și nevoile lor: educație de calitate, acces rapid la servicii medicale, siguranța pe strazi și în parcuri, dar si diversificarea zonelor unde aceștia își pot petrece timpul liber. Extinderea posibilităților de agrement constituie un obiectiv necesar pentru îndeplinirea căruia am scris proiecte și obținut finanțări europene (construirea noului parc de la UM), am investit bani din bugetul local (regenerarea dendrologică a Pădurii Vedea, reconstruirea Ștrandului Vedea, modernizare tuturor locurilor de joacă din municipiu, înlocuirea ori de câte ori este nevoie a aparatelor de joacă și construirea a multe alte locuri noi, amenajarea curților unităților de învățământ), prin CNI am salvat fostul Cinematograf Patria și l-am adaptat nevoilor educaționale și sociale ale tinerilor și acum avem acolo Centrul Multifuncțional pentru Tineri unde am organizat sute de evenimente și spectacole.

Am inițiat și finalizăm un proiect îndrăzneț de utilizare a banilor încasati din prestarea unui serviciu public direct în interesul cetatenilor. Construim BUCURIA COPIILOR pe ruinele vechii CT 4, centrala termică din spatele ANAF, unde cu banii încasați din parcările cu plată din municipiu construim primul loc de joacă public, indoor, cu spații moderne de relaxare și distracție pentru copii, cu posibilitatea folosirii ca sală de evenimente (serbări de clasă, petreceri de grup, ateliere, etc). Un spațiu care respectă toate standardele de siguranță pentru copii și care va deveni locul cel mai iubit de către cei mici și nu numai.

La finalizarea acestui proiect vom continua această provocare și tot prin Servicii Publice, societatea care administrează parcările cu plată din municipiu, și tot cu banii încasați din parcări vom amenaja librăria din Centrul Multifuncțional pentru tineri și o nouă și mare provocare, transformarea unei alte clădiri degradate, centrala termică din Piața PECO într-un centru pentru tinerii care vor să se relaxeze și socializeze după terminarea orelor de curs sau programului de muncă, un spațiu cu posibilități multiple de deconectare: sală bowling, biliard, ping pong, etc

Cele mai importante proiecte de agrement ale municipiului sunt cele pentru care căutăm sursă de finanțare din fonduri europene: Aventura Parc si Aqua Parc.

Inițial ne-am propus ca aceste obiective să fie amenajate în continuarea Pădurii Vedea, aqua parcul în zona din spatele caselor de pe Str. Al. Ghica, pe unde trecea pe vremuri brațul secundar al Râului Vedea și aventura parcul în zona Târgului Săptămânal. Am decis schimbarea locațiilor deoarece regimul terenului – silvic impunea multe resticții, iar pentru brațul secundar am hotărât împădurirea, ceea ce am și făcut alături de un ONG în această primăvară și am plantat ????.???????????? ???????? ????????????????????̦???? de arbori si arbuști din ???????? ???????? ???????????????????????? diferite și ???????? ???????????????????????? ???????????????? ???????? ????????????????????, iar zona fostului Târg Săptămânal o folosim pentru evenimente cu public numeros, de aceea după mai multe analize am hotărât să ne poziționăm cu construirea acestor două parcuri de agrement la ieșirea din Alexandria, pe șoseaua spre Cernetu, acolo unde se construiește și o bază sportivă privată, cu fonduri europene, unde avem suficient spațiu si pentru parcare și unde vom extinde și transportul în comun.

Victor Drăgușin, primar Alexandria

Comandat de Partidul Social Democrat Organizația Jud Teleorman

Executat de SC Vilam Modul Construct SRL

Cod unic de identificare AEP 21240002

The post Investițiile în parcuri, locuri de joacă și zone de agrement rămân o prioritate pentru primarul Victor Drăgușin appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Investițiile Parcuri Locuri Joacă Agrement Rămân Prioritate Pentru Primarul Victor Drăgușin