× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Garda de Mediu Teleorman a aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în luna decembrie

Actualitatea de Teleorman • 09-01-2024, 20:01:03 • 91 vizualizari
 

In luna decembrie, patru echipe de comisari de la Garda de Mediu Teleorman au efectuat peste 100 de controale, cele mai multe dintre acestea fiind controale planificate.

Din cele 18 controale neplanificate, 12 au fost dispuse de Comisariatul General al Garzii Nationale de Mediu, alte patru au fost dispuse pentru rezolvarea unor reclamatii, iar unul dintre acestea a venit in urma autosesizarii Garzii Nationale de Mediu.

În baza protocolului de colaborare încheiat între Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Garda Națională de Mediu și Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, comisarii de mediu au efectuat si 10 de controale pentru verificarea modului de conformare la legislația privind protecția mediului a proiectelor solicitanților si beneficiarilor de fonduri din Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Principalele neconformităţi constatate în urma acțiunilor de inspecţie şi control au fost la UAT-uri care nu asigurat fondurile necesare pentru curățarea și refacerea mediului în localitățile cu depozitări necontrolate de deșeuri, autorități publice locale care nu au încheiat contract de delegare care să instituie instrumentul economic “ plătește cât arunci” sau nu au realizat la termen măsurile dispuse anterior.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, din care 8 avertismente și 19 amenzi în valoare de peste 700 mii lei.

 

 

 

 

The post Garda de Mediu Teleorman a aplicat 27 de sancțiuni contravenționale în luna decembrie appeared first on Actualitatea de Teleorman.

 
 
Continuare pe Actualitatea de Teleorman » Articole Actualitatea de Teleorman »
 
Teleorman Aplicat Sancțiuni Contravenționale Decembrie