× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Sectorul agricol înregistrează creşteri semnificative

Ziarul Mara • 09-07-2023, 14:00:15 • 100 vizualizari
 

Câştigul salarial mediu nominal net în judeţul Teleorman a crescut în aprilie 2023. În ultimul raport statistic publicat, s-a constatat că câştigul salarial mediu nominal net în judeţul Teleorman a înregistrat o creştere semnificativă în luna aprilie 2023. Potrivit datelor, câştigul salarial mediu nominal net a atins suma de 3.156 lei, înregistrând o creştere de 7,66% (+242 lei) în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Analizând sectoarele de activitate, s-a observat o variaţie semnificativă în câştigul salarial mediu nominal net.

Agricultura, silvicultura şi piscicultura au înregistrat un câştig salarial mediu nominal net de 3.162 lei, în creştere cu 28,46% (+900 lei) faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Această cifră pozitivă reflectă o dezvoltare semnificativă în sectorul agricol, evidenţiind importanţa acestuia în economia judeţului Teleorman.

Industria şi construcţiile au înregistrat un câştig salarial mediu nominal net de 2.745 lei, în scădere cu 3,75% (-103 lei) faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Chiar dacă sectorul industrial şi cel al construcţiilor au înregistrat o uşoară scădere a câştigului salarial, aceste sectoare rămân esenţiale pentru economia locală.

Activitatea de servicii a înregistrat un câştig salarial mediu nominal net de 3.325 lei, în creştere cu 3,63% (+121 lei) faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022. Acest rezultat pozitiv reflectă o tendinţă ascendentă în sectorul serviciilor, arătând o dezvoltare favorabilă în industria de servicii din judeţul Teleorman.

Pe lângă creşterea câştigului salarial, s-a observat şi o creştere a numărului de salariaţi în judeţul Teleorman în luna aprilie 2023. Conform datelor statistice, numărul total de salariaţi a ajuns la 56.764, înregistrând o creştere de 860 de persoane faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Această creştere a numărului de salariaţi indică o evoluţie pozitivă în sectorul muncii din judeţul Teleorman.

Aceste statistici reflectă un tablou al situaţiei economice actuale din judeţul Teleorman, evidenţiind atât punctele puternice, cum ar fi sectorul agricol în creştere, cât şi provocările, precum scăderea în industrie şi construcţii. În ansamblu, creşterea câştigului salarial mediu şi a numărului de salariaţi arată o tendinţă de dezvoltare economică, sugerând o perspectivă promiţătoare pentru judeţul Teleorman.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Sectorul Agricol înregistrează Creşteri Semnificative