× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

DGASPC Teleorman ia carne de la Scornicești

Liber in Teleorman • 30-01-2024, 10:00:15 • 51 vizualizari
 

În ultima perioadă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman a fost subiectul mai multor controverse legate de modul în care gestionează situațiile de risc pentru copiii și adolescenții aflați sub supravegherea unor angajați la stat. Ultimul scandal aduce în prim-plan nu doar problemele legate de securitatea beneficiarilor, ci și licitațiile cu dedicație și conexiunile suspecte cu anumite firme care au trecere la banii statului.

DGASPC Teleorman, instituția de unde dispar fetițe de 14 ani sau se aruncă de la etaj, de „bine” ce sunt protejate de angajați, cumpără carne de la Olt. Mai exact, de la Scornicești, nostalgicii știu de ce amintim.

Firma Matra SRL, cunoscută sub numele de „firma generalilor” în Olt, se află în centrul atenției și în presa locală, prin produsele sale de multe ori stricate. Societatea are contracte câștigate – achiziții directe în număr de 3.228. Recent, Matra SRL și DGASPC Teleorman s-au împrietenit. În aceste zile, firma care s-a bucurat de titulatura „firma generalilor”, în Olt, pare să aibă o influență semnificativă în ceea ce privește furnizarea de carne pentru centrele de copii din Teleorman, obținând mai multe contracte pe bani publici. Această companie, deținută de omul de afaceri Lucian Petrache Ionescu, a stârnit critici în trecut pentru numărul considerabil de contracte încheiate cu Ministerul Apărării Naționale.

Licitațiile cu dedicație au devenit o practică obișnuită la DGASPC Teleorman, cu firme privilegiate care fac legea. Despre aceste practici au fost scrise deja numeroase articole, însă fără niciun rezultat vizibil. Firmele cu tot felul de conexiuni continuă să obțină contracte, în timp ce preocupările pentru binele copiilor par să fie ignorate.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
DGASPC Teleorman Scornicești