× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Direcția Generală Anticorupție împlinește 19 ani de activitate

Ziarul Teleormanul • 30-05-2024, 14:00:11 • 46 vizualizari
 

La data de 30 mai 2023, Direcția Generală Anticorupție, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sărbătorește 19 ani de la înființare, ca structură specializată în prevenirea și combaterea corupției în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Începând cu anul 2005, prin operaționalizarea acestei unități, Ministerul Afacerilor Interne s-a angajat într-un proces ireversibil privind asigurarea propriului climat de integritate.

În cei 19 ani de activitate, Direcția Generală Anticorupție s-a consolidat ca instituție și a intensificat eforturile pentru prevenirea și combaterea corupției la nivelul personalului Ministerului Afacerilor Interne, dezvoltându-se permanent pe cele două paliere.

Prevenirea reprezintă principala direcție de acțiune împotriva corupției, concretizată prin desfășurarea activităților de instruire și informare în rândul personalului MAI, dar și prin campanii de conștientizare a societății civile.

Cea de-a doua direcție importantă de acțiune este reprezetată de acțiunile de combatere a corupției prin intermediul cărora DGA contribuie la asigurarea că personalul MAI acționează în conformitate cu legea și principiile etice și demonstrează, totodată,  angajamentul ministerului de a funcționa corect și transparent, ceea ce este esențial pentru menținerea sprijinului și colaborării din partea comunității.

Direcția Generală Anticorupție este, practic, un pilon esențial în menținerea integrității, eficienței și respectării legalității în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Lupta împotriva corupției nu doar protejează drepturile cetățenilor, dar și asigură că instituțiile de ordine publică funcționează într-un mod transparent și responsabil, consolidând astfel încrederea publicului și respectarea angajamentelor internaționale.

În acest context, ofițerii de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Teleorman, au desfășurat în perioada 28-30.05.2024, activități de educație anticorupție pe raza orașului Videle, mun. Roșiorii de Vede dar și în Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele pentru promovarea integrității în rândul cetățenilor ce au constat în promovarea unor mesaje cu conținut informativ-preventiv anticorupție și prezentarea unor aspecte privind identitatea instituțională a Direcției Generale Anticorupție și competențele acesteia.

Reamintim că, la nivel local, Direcția Generală Anticorupție este reprezentată de Serviciul Județean Anticorupție Teleorman, al cărui sediu se află în mun. Alexandria, str. Ion Creangă, nr. 71-73, jud. Teleorman, telefon: 0247407291, fax: 0247407293.

Cetățenii județului Teleorman care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupție pot face acest lucru printr-o sesizare gratuită la Call-center anticorupție 0800.806.806, prin e-mail la adresa teleorman.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene din mun. Alexandria, str. Ion Creangă, nr. 71-73, jud. Teleorman.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Direcția Generală Anticorupție împlinește Activitate