× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Zeci de persoane evacuate în urma unui incendiu la o garsonieră din Alexandria

Infoexpres TV • 01-06-2024, 14:00:25 • 84 vizualizari
 

Azi-noapte, în jurul orei 02.20, pompierii militari alexăndrineni au fost alertați de manifestarea unui incendiu la o garsonieră aflată la etajul I din blocul 804, de pe strada București, din municipiul Alexandria.

Progresiv, salvatorii au acționat la fața locului cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare, un SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple și două ambulanțe ale SAJ Teleorman.

Din cauza degajărilor mari de fum, aproximativ 30 de persoane au fost evacuate de pompieri sau au reușit să se autoevacueze, iar trei dintre acestea au prezentat un atac de panică, motiv pentru care au necesitat asistență medicală la locul evenimentului. Din fericire, nicio persoană nu a fost transportată la spital.

Incendiul a fost localizat și lichidat rapid, în limitele găsite, în aproximativ 30 de minute. Au ars ori au fost distruse elementele de mobilier, materialele textile și bunurile electrocasnice din interiorul garsonierei.

Cauza probabilă a acestui incendiu a fost efectul termic al unui scurtcircuit electric.

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

– să efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

– să nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– să verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi să le înlocuiţi atunci când sunt uzate;

– să nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

– să nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

– să instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 
 
Continuare pe Infoexpres TV » Articole Infoexpres TV »
 
Persoane Evacuate Incendiu Garsonieră Alexandria