× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Bătrânii de la azilul ilegal din Pietroșani, în îngrijire la Spitalul Orășenesc Zimnicea

Ziarul Mara • 20-07-2023, 10:00:16 • 56 vizualizari
 

Cinci bătrâni de la azilul ilegal din comuna Pietroșani se află în îngrijire la Spitalul Orășenesc Zimnicea. Aceștia au fost evaluați medical, primesc hrană și medicație adecvată.

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, i-a vizitat, a stat de vorbă cu ei și cu medicii și a aflat că starea lor este stabilă, ei fiind sub observație permanentă.

Vorbind despre acest subiect, primarul orașului Zimnicea a spus că în urma apelului primit de la Prefectura Județului Teleorman, a fost de acord să-i primească pe cei cinci seniori.

În prezent, seniorii se află la Spitalul Orășenesc Zimnicea, primesc îngrijiri medicale, medicamentație și mâncare, urmând să fie plasați într-un Centru pentru persoane vârstnice.

Primarul subliniază faptul că astfel de centre trebuie finanțate de stat, să nu fie susținute numai de consiliile locale. În plus, pentru buna desfășurare a activității în aceste instituții, trebuie mărite salariile celor care lucrează acolo.

Referindu-se la Centrul pentru persoane vârstnice și la Centrul pentru persoane cu dizabilități din Zimnicea, primarul Petre Pârvu a spus că la acestea s-au efectuat controale, la sfârșitul săptămânii trecute, de către organele abilitate, situația fiind bună, însă sunt necesare anumite îmbunătățiri.

Din acest motiv, în următoarea ședință de Consiliu Local, va cere o rectificare de buget.

Edilul va accesa fonduri din PNRR, printr-un nou proiect, prin care vor fi modernizate și extinse aceste centre.

Cornelia RĂDULESCU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Bătrânii Azilul Ilegal Pietroșani îngrijire Spitalul Orășenesc Zimnicea