× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Prognoza METEO pentru Teleorman. Între 30 august-2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică şi averse local

Informatia de Teleorman • 29-08-2023, 10:00:44 • 22 vizualizari
 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 28 august- 10 septembrie 2023. În zilele de 28 şi 29 august va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind de 36…37 de grade, iar în 30 şi 31 august aceasta va scădea spre 32…33 de grade şi va caracteriza o vreme călduroasă. Începând cu data de 1 septembrie şi până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28…30 de grade. În primele nopţi temperaturile minime medii vor fi de 18…20 de grade, iar după 2 septembrie media acestora se va situa în jurul a 16 grade. În perioada 30 august-2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată şi averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spaţii mici şi trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

 
 
Continuare pe Informatia de Teleorman » Articole Informatia de Teleorman »
 
Prognoza Pentru Teleorman Între August-2 Septembrie Intervale Instabilitate Atmosferică Averse