× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Daniel Constantin: ”Cea mai bună soluție pentru Teleorman este un program de dezvoltare integrat”

Exploziv News 24 • 05-06-2024, 10:01:08 • 104 vizualizari
 

Tot de la Daniel Constantin vom afla și care a fost feedback-ul în urma evenimentului de prezentare a candidaților PNL Teleorman, care a avut loc la finalul săptămânii trecute și care l-a avut ca invitat special pe președintele Nicolae Ciucă.

Mai sunt doar câteva zile și spunem STOP campaniei electorale pentru alegerile locale, dar și europarlamentare, care vor avea loc, duminică, 9 iunie. Alegătorii trebuie să iasă la vot și să nu lase la voia întâmplării destinele lor, dar și ale conaționalilor în mâinile unor oameni, pe care nu și-i doresc la cârma localității/comunității din care fac parte. Este timpul să acționăm, să ne informăm și să punem ștampila în căsuța și pe numele candidatului care ne-a convins. Este ultima ”zbatere” a politicienilor.

În rândurile de mai jos, vă invităm să lecturați un interviu cu președintele PNL Teleorman, Daniel Constantin.

Domnule Constantin, sunteți un om cu o vastă experiență politică și, totodată, de-a lungul carierei dumneavoastră ați organizat și desfășurat mai multe campanii electorale, atât pentru locale, cât și pentru parlamentare, cum a fost campania de la Teleorman, de anul acesta?

A fost ceva nou pentru mine și cu adevărat o provocare. Nu doar generic vorbind, pentru că am avut la dispoziție un timp foarte scurt. Am preluat organizația la 1 februarie și într-o lună și jumătate trebuia să începem desemnarea candidaților, în condițiile în care am găsit o organizație bulversată după mai multe schimbări. Mă bucur că am reușit într-un timp foarte scurt să stabilizăm situația cu oameni care și-au dorit cu adevărat progresul. Am reușit să punem în valoare oamenii buni pe care îi avem în partid, am reușit să aducem și oameni noi și să recuperăm din oamenii care au fost marginalizați. Și mai important, cred ca am reușit să propunem candidați de calitate care să aducă progresul în mai multe localități. Am încercat să facem o campanie pozitivă, fără jigniri și insulte, să venim cu soluții pentru un județ care are atâta nevoie de dezvoltare.
A trebuit și trebuie, însă, subliniat că este un județ ținut de administrația ultimilor 34 de ani în subdezvoltare și asta i-a făcut probabil să nu fie foarte vocali în campanie pentru că nu au ce să spună sau cu ce să mai mintă cetățenii. Realitatea crudă, cu salarii mici, fără locuri de muncă, copiii plecați din județ, vorbește de la sine. Mai mult decât atât, nu au pe cine să dea vina pentru această situație.

Am participat la evenimentul de prezentare a candidaților liberali pentru administrația publică din Teleorman. Am văzut că beneficiați de un sprijin constant din parte liderilor de la centru. Care a fost feedback-ul acestei acțiuni?

Da, m-a bucurat prezența colegilor de la centru și în special a președintelui Ciucă. Avem o comunicare permanentă și m-a încurajat întotdeauna să pun profesioniștii pe primul plan în partid și ca și candidați, cu convingerea că oamenii vor aprecia mai devreme sau mai târziu.

Candidatii PNL Teleorman la alegerile locale din 9 iunie

Tot cu sprijinul colegilor din conducere venim și cu soluții concrete pentru dezvoltarea județului. Am spus în premieră la evenimentul de prezentare a candidaților că am discutat și cu Dan Motreanu și am ajuns la concluzia că cea mai bună soluție pentru Teleorman este un program de dezvoltare integrat, pe modelul celui din Delta Dunării. ITI Giurgiu – Teleorman, Investiții Teritorial Integrate Giurgiu – Teleorman. Avantajele unui astfel de program sunt multiple și aș începe cu faptul că se alocă o sumă fixă și nu trebuie să facem față competiției cu alte societăți din alte județe. Un alt avantaj este adresabilitatea directă pe vulnerabilitățile și potențialul pe care le avem. Ca să vă dau exemplul ITI Delta Dunării, acolo s-au alocat 1,1 miliard de euro. Spuneam în cadrul evenimentului ca avem 2 exemple de ce am putea face prin acest program. Dezvoltarea infrastructurii și îmbunătățirea interconectivității dintre orașele județului și zonele de interes economic. Susținerea agriculturii, 10% din producția cerealieră a țării fiind Teleorman.

Vă așteaptă o zi de duminică grea, și aș vrea să vă întreb cum v-ați organizat ca și partid județean pentru alegeri, dacă au fost ceva probleme și ce așteptări aveți?

Într-adevăr, duminică aceasta sunt alegerile, atât locale, cât și europarlamentare. Nu pot să comentez prea mult despre competitorii de la PSD pentru că nu au avut proiecte pe care să le pună pe masă. N-am văzut nimic concret pentru cetățeni. Ce să le spună, că vor face cele 5 parcuri industriale din care, în 4 ani de zile, nu au făcut nici măcar unul? Aș face însă, o apreciere vis a vis de modul în care au înțeles să acapareze secțiile de votare și pe listele altor partide. Sunt secții în care PSD-ul are și 5 reprezentanți. I-am avertizat public, în mai multe rânduri că tendința PSD-ului de a acapara toată puterea în anumite județe s-a întors împotriva lor de fiecare dată.

În finalul acestui interviu, aș vrea să le transmiteți un mesaj alegătorilor din Teleorman?

În final, aș vrea în primul rând să îndemn toți oamenii să meargă la vot. Votul este un drept pe care l-am câștigat și care poate cântări mult în clădirea unui viitor mai bun pentru copiii noștri. Cred că Teleormănenii s-au convins de ce sunt capabili contra-candidații noștri. Sunt peste 30 de ani de sărăcie și șanse ratate. Cred că e timpul să schimbăm ceva și să ducem Teleormanul pe drumul dezvoltării. Este timpul sa ne ținem copiii în județ, să le creăm toate condițiile să rămână în județ.

Comandat de Partidul Național Liberal Teleorman

Executat de SC EXPLOZIVNEWS24 SRL

Cod unic de identificare AEP 21240015

 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Daniel Constantin Soluție Pentru Teleorman Program Dezvoltare Integrat