× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Bani pentru centuri! Un antrenor din Teleorman este acuzat de practici neloiale

Liber in Teleorman • 09-01-2024, 14:00:12 • 45 vizualizari
 

Un antrenor care s-a ocupat o vreme de copiii de la Ciolănești, sportivi talentați care cu greu fac față cerințelor materiale din competițiile de kempo, este acuzat de înșelăciune. El ar fi primit sponsorizări nejustificate, cerea sume de bani pentru centuri.

Odată cu ascensiunea copiilor din Ciolănești în lumea sportului, povestea lor a cunoscut o întorsătură șocantă, dezvăluind un scandal ce implică un antrenor care s-a dovedit a fi un impostor, spun părinții. Impactul evoluției celor mici a atras atenția mediului online, generând sponsorizări pentru echiparea sălii și suport financiar pentru taxele de concursuri. Astfel, antrenorul Sorin Constantin a fost acuzat că a profitat de situație în mod necinstit.

Situația s-a agravat în luna noiembrie, atunci când antrenorul a decis să renunțe să îi mai pregătească pe copii. Motivul acestui gest radical a fost expunerea faptelor necorespunzătoare comise de Constantin pe parcursul unui an. Patru părinți au confirmat că acesta cererea bani nejustificat, pretenții financiare în schimbul obținerii centurilor într-un timp mult mai scurt, centuri care se obțin în urma multor ani de antrenament.

Aceste cereri presupuse constau în sume considerabile, începând de la 1000 de lei pentru centura verde și ajungând până la 1500 de lei pentru centura maro, bani pe care doar doi dintre cei patru părinți i-au plătit. Mai mult, se pare că antrenorul a obținut și alte sume sub pretextul achiziționării de echipamente, dar banii nu au fost niciodată utilizați în acest scop.

„Și-a mai însușit 800 lei de la alți doi părinți pretextând că vor fi folosiți pentru achiziționarea de echipamente, deși acești bani nu au fost folosiți niciodată pentru asta. Toate echipamentele (saltele, sac de box, mănuși, căști, veste) au fost cumpărate din banii proveniți din sponsorizări (pot dovedi cu facturi și contacte)”, ne-a spus un părinte.

Mai mult, acesta spune că bărbatul nu a putut dovedi niciodată că este antrenor, de aceea nu are clubul lui, copiii fiind legitimați la un club din Timișoara. „În mod normal ca să fie antrenor trebuie să aibă studiile liceale și din câte știu nu le are”, a spus părintele.

„A profitat de entuziasmul nostru și de puținele cunoștințe pe care le aveam despre acest sport. S-a ridicat împreună cu ei și în loc să aprecieze lucrurile bune pe care alții le-au făcut pentru copii și implicit pentru el, a văzut o oportunitate de a vrea cât mai mult pentru el. Am anunțat și Federația de Kempo, dar nu am primit nici un răspuns”, a mai afirmat părintele.

Totodată, se pare că în timpul deplasărilor la competiții, acolo unde copiii participau neînsoțiți de părinți, antrenorul impunea costuri suplimentare pentru cazarea la hotel, justificând aceste cheltuieli prin propriile sale necesități financiare. Aceste acuzații sunt confirmate de părinții afectați. „În deplasările unde mergeau copiii mai mari (neînsoțiți de părinți) costurile camerelor de hotel „costau” cu ceva mai mult în plus (spunând că și el are cheltuielile lui), fapt pe care îl pot confirma părinții. Și multe alte nereguli pe care acest om le-a făcut. Am toate facturile cu tot ce s-a cumpărat pentru sală și mărturiile părinților”.

Acestea sunt doar câteva dintre neregulile semnalate în comportamentul antrenorul Sorin Constantin, iar părinții sunt hotărâți să aducă aceste practici la lumină și să solicite dreptate pentru copiii lor.

Reamintim că micuții campioni din Ciolănești au căutat sprijin pentru pasiunea lor. Ei fac Kempo de aproximativ un an și cinci luni și au întâmpinat dificultăți cu spațiul și deplasările, neavând niciun sprijin de la autoritățile locale.

Campionii de la Ciolănești – Sportivii au nevoie de sprijin pentru a face performanță

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Pentru Centuri Antrenor Teleorman Acuzat Practici Neloiale