× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

CENTRUL DE COMUNICARE JUDEȚEAN TELEORMAN

IPJ Teleorman • 11-06-2024, 14:00:44 • 106 vizualizari
 

Până la ora 15:00, la nivelul judeţului Teleorman, procesul electoral s-a desfășurat fără a fi înregistrate incidente deosebite, la toate cele 334 de secții de votare.

Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și echidistant, după finalizarea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Astăzi, până la ora prezentei informări, au fost înregistrate 46 de sesizări privind desfășurarea procesului electoral, majoritatea aspectelor reclamate neconfirmându-se (anterior acestei zile fiind înregistrate 21 de semnalări).

La o secție din comuna Stejaru, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că o persoană ar fi însoțit un alegător în cabina de vot, fiind aplicată sancțiune contravențională.

Tot la Stejaru, sat Socetu, polițiștii au întocmit dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot, în cazul unei femei de 65 de ani, din municipiul București, care ar fi primit mai multe buletine de vot. Fiind observată, femeia a restituit buletinele de vot și și-a exercitat dreptul de vot pentru alegerile europarlamentare. Cercetările continuă.

De asemenea, se află în curs de cercetare o sesizare cu privire la pierderea unei ștampile de vot de la o secție de votare din Călmățuiu de Sus, fiind întocmit dosar penal.

Reamintim că structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pe toată perioada desfăşurării procesului electoral, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Pentru un plus de siguranță, au fost constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o impune.

La acest moment, sunt în curs de verificare mai multe sesizări privind afișele electorale care nu au fost îndepărtate (Alexandria, Zimnicea și Botoroaga) și comercializarea de băuturi alcoolice la mai puțin de 500 m de secțiile de votare (Valea Cireșului).

Totodată, pe raza județului sunt organizate mai multe filtre rutiere, cu scopul de a verifica transportul de persoane, în contextul electoral, pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile legale, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

În cadrul acțiunilor desfășurate până la această oră în trafic, au fost verificate peste 250 de persoane și 190 de vehicule, fiind aplicate 55 de sancțiuni contravenționale. Totodată, au fost reținute 5 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, fiind înlăturate potențialele cauze ce ar fi putut periclita siguranța circulației rutiere.

Acționăm cu imparțialitate și pentru respectarea cu strictețe a normelor legale, o atenție deosebită fiind acordată verificărilor privind comiterea unor contravenții sau infracțiuni electorale, indiferent de persoanele implicate.

Efectivele M.A.I. rămân mobilizate pentru a asigura intervenția rapidă și cercetarea cu celeritate a tuturor sesizărilor.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
CENTRUL COMUNICARE JUDEȚEAN TELEORMAN