× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

(VIDEO) Străzi și curți inundate la Turnu! Primarul se apără și dă vina pe forțele naturii

Exploziv News 24 • 24-05-2024, 10:00:54 • 51 vizualizari
 

Circulația pe mai multe străzi (șase, șapte la număr, confirmă municipalitatea), ca de exemplu strada Speranței din municipiului Turnu Măgurele s-a desfășurat cu mare dificultate din pricina … atenție! unor precipitații, anunțate de meteorologi cu o zi înainte.

Dar, cum ne place nouă să spunem: „canalizarea nu a mai făcut față cantităților mari de precipitații căzute într-un interval scurt de timp”, scuza cea mai bună este aceea care prinde la oameni. Nu este nevoie de prea multe comentarii, pentru că filmulețele și anunțurile postate de cetățenii municipiului pe grupurile create pe o cunoscută rețea de socializare sunt mai mult decât elocvente. Practic, oamenii transmiteau informații despre circulația pe una dintre cele mai tranzitate artere rutiere din Turnu, și anume strada Praporgescu. În jurul orei 22.30, apa care efectiv băltea pe șosea ajungea până aproape de jumătatea mașinilor.

„A fost un debit mare de apă”

Pentru a informa corect, am contactat biroul de presă al ISU Teleorman pentru a afla cantitățile de precipitații, iar purtătorul de cuvânt al instituției, Gelu Dragomir ne-a transmis că a fost o avertizare nowcasting de cod portocaliu, într-un interval de o oră și au căzut 35-40 de litri pe metru pătrat. Pompierii au fost solicitați de trei cetățeni din Turnu pentru evacuarea apei din curți și gospodării, intervenții gestionate fără pagube materiale.

L-am contactat și pe primarul municipiului.

„A fost un debit mare de apă. Canalizarea nu a făcut față, nu că nu a funcționat. Din partea ISU Teleorman am primit că au fost 35-40 l/mp, dar mesajul RO-ALERT și alarmarea transmisă mie de ISU pentru cod portocaliu au apărut după ce s-au oprit fenomenele meteo. Asta nu înseamnă că din cauza dumnealor a fost debitul mare de apă. A fost un volum mare de apă într-un timp scurt pentru canalizarea orașului … foarte mult”, a punctat edilul municipiului Turnu Măgurele, Dănuț Cuclea.

Este adevărat că și proprietarii de locuințe ar trebui să-și curețe mai des șanțurile, pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, însă și autoritățile ar trebui să manifeste mai multă atenție atunci când execută lucrări și investiții pe domeniul public.

 

 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
Străzi Curți Inundate Primarul Apără Forțele Naturii