× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Pericol pe șosele * Șoferii prinși sub influența substanțelor psihoactive

Ziarul Mara • 25-07-2023, 10:00:18 • 44 vizualizari
 

În mijlocul verii, județul Teleorman se confruntă cu un pericol iminent pe șosele – șoferi imprudenți, cărora le-au fost știrbite rațiunea de substanțele psihoactive. Aceste bombe cu ceas în mișcare pun în pericol nu doar viața lor, ci și a celorlalți participanți la trafic. În două cazuri recente, polițiștii au prins în flagrant doi tineri care, sub influența substanțelor interzise, au ignorat complet regulile și s-au urcat la volan, transformându-și mașinile în arme letale.

Recent, polițiștii din Teleorman au depistat doi tineri, în două cazuri separate, care conduceau autoturisme pe șoselele din județ, fiind sub influența substanțelor psihoactive. Astfel de infracțiuni pun în pericol nu doar viața conducătorilor auto, ci și pe cea a celorlalți participanți la trafic.

Primul caz a avut loc în comuna Botoroaga, când polițiștii au oprit un tânăr de 26 de ani, din comuna Moșteni, care conducea un autoturism în ciuda stării sale de intoxicație cu substanțe psihoactive. Acesta a fost supus unui test cu aparatul Drugtest, care a confirmat bănuiala polițiștilor. Conducătorul auto a fost escortat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru “conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Al doilea incident s-a petrecut în municipiul Roșiori de Vede, unde un alt tânăr de 26 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism sub influența substanțelor psihoactive. Aparatul Drugtest a confirmat și în acest caz prezenta substanțelor interzise în organismul șoferului. Ca în primul caz, acesta a fost dus la o unitate medicală pentru prelevarea de probe biologice, iar un dosar penal a fost întocmit pentru infracțiunea de “conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”.

Este alarmant faptul că astfel de cazuri devin tot mai frecvente în județul Teleorman și nu numai. Conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive este o infracțiune gravă, care poate avea consecințe dezastruoase pentru toți participanții la trafic. De aceea, este necesar ca toți șoferii să conștientizeze pericolul și să respecte regulile de circulație.

Poliția reamintește conducătorilor auto că consumul de substanțe psihoactive, inclusiv droguri sau medicamente care pot afecta capacitatea de concentrare și reacție, este strict interzis în timpul condusului. Astfel de acțiuni pot duce la pierderea controlului asupra vehiculului și la producerea unor accidente rutiere cu consecințe grave.

Este responsabilitatea noastră să fim conștienți de riscurile pe care le implică conduita sub influența substanțelor psihoactive și să ne asigurăm că suntem întotdeauna în deplină stare de luciditate atunci când ne aflăm la volan. Doar printr-o abordare responsabilă și respectarea regulilor de circulație putem contribui la prevenirea unor tragedii rutiere și la asigurarea siguranței noastre și a celor din jur. Autoritățile vor continua să monitorizeze traficul și să acționeze pentru protejarea cetățenilor, iar Parchetul competent va decide soluția legală în fiecare caz în parte.

CLAUDIU DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Pericol șosele Șoferii Prinși Influența Substanțelor Psihoactive