× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Un tânăr este căutat în Dunăre

Ziarul Mara • 19-08-2022, 22:00:17 • 28 vizualizari
 

Un tânăr de 18 ani este căutat în apele fluviului Dunărea. Acesta a vrut să se răcorească într-o zi toridă și din păcate a fost luat de curenți. Echipele de intervenție îl caută, dar fără succes.

Doi tineri, un băiat și o fată, au vrut să profite de ultimele zile de vară și să se răcorească în fluviul Dunărea, în zona localității Zimnicele. Aceștia au fost păcăliți de nivelul scăzut al Dunării și s-au aventurat mai mult decât era cazul. Curenții puternici au făcut ca fata să fie purtată aproape de partea bulgară, acesta fiind salvată de câțiva cetățeni bulgari cu o barcă. După ce a primit îngrijirile medicale din partea echipajului de la Ambulanță, aceasta a fost condusă la spital pentru îngrijiri.

”Fata, conștientă și cooperantă, cu atac de panică, a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Orășenesc Zimnicea pentru investigații amănunțite și îngrijiri de specialitate. Echipajul medical al SAJ Teleorman, cu medic, a rămas la fața locului, în zona evenimentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.

Din păcate trupul băiatului încă nu a fost găsit. Acesta a fost căutat în prima zi până la lăsare întunericului, dar fără success. Echipajele de scafandri din cadrul ISU Teleorman și ISU Giurgiu au reluat căutările și a doua zi.

”Misiunea de căutare este efectuată în acest moment de echipajele de scafandri care acționează în zonă cu o barcă de salvare și echipamente specifice, două echipaje de pompieri, cu două bărci cu motor, din cadrul subunităților de intervenție Alexandria și Turnu Măgurele, precum și de o echipă a Autorității Navale Române, care este prezentă cu o barcă cu motor.

Menționăm că intervenția este dificilă pentru echipajele de scafandri, deoarece se desfășoară în apropiere de canalul navigabil, unde a avut loc evenimentul, iar acolo apa ajunge la o adâncime de cca. 7-8 metri și curenții sunt foarte puternici. Pentru asigurarea măsurilor de acordare a primului ajutor calificat, la fața locului se află și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Zimnicea”, mai spune purtătorul de cuvânt al pompierilor din Teleorman.

Claudiu DUMITRACHE

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Tânăr Căutat Dunăre