× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

INTERVIU: Adrian Florescu: ”Trebuie să continuăm să dezvoltăm acest județ”

Exploziv News 24 • 28-05-2024, 20:00:53 • 104 vizualizari
 

Adrian Florescu rămâne consecvent pe linie politică și administrativă, cu toate că în ultimii ani, cel puțin, a avut câte obstacole de trecut. 

Pe Adrian Florescu l-am regăsit pe listele Partidului Național Liberal Teleorman pentru funcția de consilier județean și, astfel, am decis că ar fi cazul să ne împărtășească din experiența sa administrativă și, totodată, să-i oferim posibilitatea de a ne convinge că liberalii sunt o opțiune și o variantă corectă pentru alegerile din 9 iunie. În rândurile de mai jos veți găsi un interviu cu Adrian Florescu, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Teleorman și candidat pentru funcția de consilier județean din partea PNL.

Domnule Florescu, în primul rând, v-am ruga să vă faceți o scurtă evaluare a mandatului de consilier județean. Cum au fost cei patru ani din perspectiva dumneavoastră? 

Au fost patru ani frumoși, dar extrem de dificili. De ce dificili? Nu m-am gândit vreodată că experiența și expertiza de peste 30 de ani în administrația centrală și locală, pe care consider că le am, nu vor fi suficiente să-mi desfășor activitatea într-un mod firesc și normal. Spun asta pentru că, deși am experiență politică, nu am reușit să comunic și să conving fosta conducere a organizației de partid că prioritățile județului Teleorman sunt altele, bazându-ne pe atributele conferite de Codul Administrativ, legea de căpătâi a administrației publice locale. Poate ar fi fost mai liniștitor/comod pentru mine, dacă aș fi făcut unele compromisuri… Nu am putut! Jurământul depus în fața cetățenilor județului nu m-a lăsat. Și, recunosc, sunt mândru de asta! Mi-a confirmat instanța că legea a fost de partea mea, ca, de altfel, și conducerea centrală a PNL. De aceea cred în acest partid, în principiile și valorile pe care le promovează și la care ne raportăm toți cei care susținem PNL. Un mandat dificil, însă aprecierea și încurajările primite din partea multor cetățeni din județ, unii chiar neafiliați politic, m-au motivat și am rezistat.

De ce vă mai doriți un nou mandat? Aveți lucruri neterminate/proiecte, planuri, pe care vreți să le continuați? 

Îmi doresc un nou mandat pentru a continua și a duce la bun sfârșit ceea ce am început și, în mod evident, pentru a promova noi proiecte. Vor urma patru ani, în care administrațiile locale pot realiza investiții noi, pentru care există resurse. Sunt pregătit, știu cum să fac asta. Trebuie să continuăm să dezvoltăm acest județ, să creăm oportunități, care să genereze investiții private. Doar investițiile private, la rândul lor, pot genera locuri de muncă pe termen lung. Cu toții vom avea de câștigat. Populația activă, tinerii, vor rămâne acasă, seniorii și copiii vor fi în grija lor, iar parte din impozitele plătite se vor face venit la bugetele locale. Iar administrația locală, la rându-i, va furniza servicii publice de calitate: educație, sănătate, asistență socială etc. Și cercul se închide.
Avem încă aleși locali, ordonatori principali de credite, care se mulțumesc să cheltuie banii încasați din impozite și taxe de la cetățeni. Așadar, niciun leu nu trebuie cheltuit, fără ca acesta să creeze oportunități de dezvoltare. Aceasta este viziunea mea!!!

Cum se desfășoară campania electorală, în contextul în care foarte mulți primari liberali au migrat la PSD?

Observ că în această campanie primează confruntarea de idei, argumentele economice și proiectele concrete. Programele noastre sunt la îndemâna alegătorilor și am încredere că aceștia știu să aleagă „grâul de neghină”, îi ajută experiența de viață, mulți dintre ei au părul alb. Mai ales că aceștia își doresc să aibă copiii acasă, nu plecați pe tărâmuri străine. Sigur, am pierdut o parte a structurii organizației, însă PNL a reușit să convingă să i se alăture noi lideri care să câștige aceste alegeri. Avem candidați instruiți, profesioniști și dedicați comunităților.

În finalul acestui interviu, care este mesajul dumneavoastră pentru alegători?

În concluzie, mesajul meu pentru Teleorman este acesta:
– atragerea investitorilor: vreau să aducem mari investitori industriali în județ, creând astfel locuri de muncă bine plătite și oportunități economice pentru toți locuitorii;
– eliminarea decalajelor: Teleormanul merită să fie la nivelul județelor puternic dezvoltate. Avem oameni pregătiți și muncitori care merită mai mult. Îmi propun să eliminăm aceste decalaje prin politici eficiente și proiecte de dezvoltare;
– transparență și integritate: cred cu tărie în transparența deciziilor publice și în gestionarea corectă a resurselor județului. Voi continua să promovez o administrație deschisă și responsabilă;
– viziune pentru viitor: infrastructura este cheia dezvoltării noastre. Vreau să modernizăm drumurile și transportul public, să sprijinim educația prin investiții în școli și să îmbunătățim serviciile de sănătate. Tinerii noștri merită șanse reale și condiții de trai decente aici, acasă.
Pe 9 iunie, votați pentru un Teleorman mai bun!
Vă îndemn pe toți să ieșiți la vot pe 9 iunie și să faceți o alegere pentru viitorul nostru comun. Fiecare vot contează și împreună putem transforma Teleormanul într-un județ de care să fim cu toții mândri.

Pe 9 iunie votați candidații Partidului Național Liberal!
Vă mulțumesc pentru sprijinul și încrederea dumneavoastră!

Comandat de Partidul Național Liberal Teleorman
Executat de SC EXPLOZIVNEWS24 SRL
Cod unic de identificare AEP 21240015

 

 
 
Continuare pe Exploziv News 24 » Articole Exploziv News 24 »
 
INTERVIU Adrian Florescu Trebuie Continuăm Dezvoltăm Județ