× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 
alege dreapta unita

Hală pentru creșterea puilor, distrusă de un incendiu / O acumulare de gaze a explodat la producerea unui arc electric

Ziarul Teleormanul • 13-03-2024, 20:00:10 • 147 vizualizari
 

Astăzi de dimineață, în jurul orei 08.15, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari alexăndrineni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o fermă de creștere a puilor, de pe raza localității Mavrodin.

Potrivit ISU Teleorman, pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului s-au deplasat rapid trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Forțele de intervenție au constatat faptul că incendiul se manifesta în interiorul unei hale, cu degajări mari de fum și focare multiple, cel mai probabil rezultate în urma exploziei de gaze care a avut loc premergător sosirii pompierilor la fața locului. Au fost distruse de foc 19 grile de ventilație, 10 ventilatoare electrice, instalația electrică a halei, aproximativ 300 de hrănitoare de pui, sistemele de adăpare, racordurile de gaze, 4 motoare și ușa de la intrarea halei.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată de fumul dens rezultat de arderea materialelor din plastic depozitate în interiorul halei, precum și a suprafeței mari de manifestare (aproximativ 3600 mp). Pentru evacuarea fumului, militarii au utilizat mai multe electroventilatoare din dotarea autospecialelor de intervenție, precum și un ventilator cu motor termic de mare capacitate (50000 m3/h), intrat în dotarea unității anul trecut, prin proiectul VIZIUNE, derulat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pe timpul acestei misiuni, care a durat aproape patru ore, salvatorii au folosit nu mai puțin de 14 butelii cu aer comprimat, care le-au permis derularea, în siguranță, a operațiunilor de stingere a tuturor focarelor. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, care a explodat la momentul producerii unui arc electric. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Related

 
 
Continuare pe Ziarul Teleormanul » Articole Ziarul Teleormanul »
 
Pentru Creșterea Puilor Distrusă Incendiu Acumulare Explodat Producerea Electri