× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Acciza pentru motorina utilizată de agricultori se aplică până la final de 2026

Ziarul Mara • 19-12-2023, 10:00:22 • 71 vizualizari
 

Potrivit unei hotărâri inițiate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, publicate săptămâna trecută în Monitorul Oficial, reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură se aplică până la final de 2026.

Prin HG 1.228/2023, ce se aplică deja, s-a stabilit că schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, conținută de HG nr. 1.174/2014, se va aplica până la data de 31 decembrie 2026.

Practic, prin această hotărâre se asigură condițiile pentru acordarea timp de încă trei ani a ajutorului de stat fermierilor, prin reducerea accizei pentru motorina utilizată în agricultură.

În acest an, subvenția care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru și reprezintă diferența dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină și rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.

Plata ajutorului de stat se solicită, potrivit hotărârii amintite, pe baza unor cereri de plată adresate de beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare APIA, prin centrele județene/ locale, după caz, care se depun până la finele lunii următoare perioadei pentru care se solicită rambursarea, însoțite de o situație centralizatoare a cantităților de motorină utilizate în perioada respectivă, precum și de copii ale documentelor fiscale de vânzare a motorinei, emise de furnizori pe numele beneficiarilor.

Mircea OLTEANU

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Acciza Pentru Motorina Utilizată Agricultori Aplică Până