× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Pol de dreapta la alegeri. USR, PMP și Forța Dreptei și-au dat mâna pentru 2024

Spotmedia • 15-12-2023, 10:01:14 • 174 vizualizari
 

Conducerile executive ale USR, PMP şi Forţa Dreptei au aprobat formarea polului de dreapta în urma negocierilor din ultima perioadă.

Potrivit unor surse politice citate de News.ro, anunţul oficial privind constituirea polului urmează să fie făcut luni, la Parlament, urmat de o conferinţă de presă susţinută de cei trei preşedinţi ai partidelor, Cătălin Drulă, Ludovic Orban şi Eugen Tomac.

Cele trei formaţiuni, USR, PMP şi Forţa Dreptei, au avut în ultima perioadă mai multe negocieri pentru constituirea polului de dreapta, ca o alternativa de dreapta la guvernarea PSD-PNL. În urma discuţiilor, s-a ajuns la un acord privind formarea polului de dreapta.

Deputatul Iulian Bulai (USR) a declarat recent că partidul său nu este la 12%-13%, ci undeva sigur la 19%, iar dacă fac un pol de dreapta, împreună cu PMP şi Forţa Dreptei, ajung la 24%, bat AUR şi lasă PNL pe locul 4. „Vom fi surpriza cea mai mare la alegerile europarlamentare”, a precizat Bulai.

În replică, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirma că devine tot mai evident că PNL rămâne singurul ax care poate coagula electoratul de dreapta iar USR e un partid care cade tot mai tare în irelevanţă şi, din acest motiv, devine tot mai furibund şi atacă pe oricine.

Stroe a mai spus că „un partid care a căzut pe locul 4 şi al cărui preşedinte de partid nici măcar nu e în top 10 când vine vorba de încrederea românilor e un partid care se scufundă şi care se teme de posibilitatea de a nu trece pragul”.

The post Pol de dreapta la alegeri. USR, PMP și Forța Dreptei și-au dat mâna pentru 2024 appeared first on spotmedia.ro.

 
 
Continuare pe Spotmedia » Articole Spotmedia »
 
Dreapta Alegeri Forța Dreptei și-au Pentru