× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Buletin de presă

IPJ Teleorman • 05-03-2024, 10:00:40 • 78 vizualizari
 

Astfel, polițiștii au intervenit la peste 240 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 232 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada de referință, la nivelul județului au fost înregistrate patru accidente rutiere, cinci persoane necesitând îngrijiri medicale, în cauze fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat 12 infracțiuni, dintre care – conducere fără permis (Scurtu-Mare, Conțești, Izvoarele) și conducere sub influența alcoolului (Olteni, Scurtu-Mare, Drăgănești-Vlașca, Slobozia-Mândra, Roșiori de Vede, Izvoarele) – activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 613 sancțiuni, valoarea acestora depășind 250.000 de lei, totodată fiind reținute 31 de permise de conducere și retrase 15 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la patru astfel de solicitări (Mereni, Conțești, Pietroșani, Piatra), fiind întocmite dosare penale.

Exemple:

CERCETAT PENTRU VĂTĂMARE CORPORALĂ DIN CULPĂ,

CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ȘI CONDUCERE SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI, REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Zimnicea au dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 25 de ani, din orașul Zimnicea, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

În ziua de 1 martie a.c., în jurul orei 23:00, Poliția Orașului Zimnicea a fost sesizată prin apel la numărul unic de urgență 112 despre producerea unui accident rutier pe DN 51, în localitatea Izvoarele.

Din cercetări a reieșit faptul că șoferul unui autoturism, un bărbat de 25 de ani, din Zimnicea, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit carosabilul, răsturnându-se în partea stângă a DN 51, pe direcția de deplasare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În urma accidentului a rezultat rănirea unei femei, pasager în autoturism, aceasta fiind transportată la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au dispus măsura reținerii, bărbatul  fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentat instanței de judecată.

UMĂRIȚI ÎN BAZA UNOR MANDATE DE EXECUTARE A PEDEPSEI CU ÎNCHISOAREA, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Teleorman au depistat trei bărbați din Teleorman, urmăriți în vederea executării unor pedepse cu închisoarea, pentru infracțiuni la regimul rutier.

Astfel, în urma unor activități desfășurate pe linie de mandate și persoane urmărite, au fost identificați:

  • bărbat de 22 de ani, domiciliat în comuna Smârdioasa, condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare, împotriva căruia Judecătoria Zimnicea a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului;
  • bărbat în vârstă de 29 de ani, din Drăgănești de Vede, împotriva căruia Judecătoria Roșiori de Vede a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru conducere fără permis – 1 an, 3 luni și 10 zile;
  • bărbat de 29 de ani, din Turnu Măgurele, împotriva căruia Judecătoria Turnu Măgurele a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru conducere fără permis.

Cele trei persoane au fost încarcerate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
Buletin Presă