× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Buletin de presă

IPJ Teleorman • 27-05-2024, 10:00:46 • 41 vizualizari
 

Astfel, polițiștii au intervenitla peste230de evenimente, dintre care nu mai puțin de 217 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada de referință, la nivelul județului au fost înregistratedouăaccidente rutiere, douăpersoane fiind ușor rănite și necesitând îngrijiri medicale. În cauze au fost întocmite dosare penale, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs evenimentele rutiere.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat16infracțiuni, dintre careevidențiem–conducere sub influența alcoolului (Alxandria, Islaz, Turnu Măgurele), conducere auto neînmatriculat (Botoroaga, Rădoiești) și conducere fără permis (Plosca, Mavrodin, Crângu, Botoroaga, Rădoiești).

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 563desancțiuni, valoarea acestora depășind 240.000de lei, totodată fiind reținute 37 de permise de conducere și retrase 17certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la două astfel de solicitări, fiind întocmite dosare penale (Roșiori de Vede, Tătărăștii de Jos).

Exemple:

FĂRĂ ALCOOL LA VOLAN!

Polițiștii din Alexandriaau întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului și efectuează cercetări, în cazul unui bărbat din localitate, depistat la volanul unui autoturism, deși ar fi consumat alcool.

În ziua de 19 aprilie a.c., în jurul orei 19:00,polițiștii au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 45 de ani, din Alexandria, pe strada Dunării, din localitate.

Rezultatul testării cu aparatul etilometru a indicat o valoare de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a consumului de alcool.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Notă: Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
Buletin Presă