× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Doi copii au murit înecați

Ziarul Mara • 21-07-2023, 10:00:21 • 47 vizualizari
 

Într-o zi de vară, o tragedie cutremurătrătorare a lovit comunitatea din comuna Giuvărăști, județul Teleorman. Doi băieți, în vârstă de 12 și 13 ani, au fost dați dispăruți în timp ce se aflau în râul Olt, după ce plecaseră să se scalde într-o zonă aparent liniștită a cursului de apă.

La aflarea vestea acestei dispariții, echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Teleorman au intrat imediat în acțiune. Căutările au fost coordonate de către echipa de scafandri a ISU Olt, sprijinită de un scafandru din cadrul ISU Dolj, în speranța că vor reuși să-i găsească pe cei doi minori în viață.

Începând de la orele 16:30, echipele de intervenție au efectuat căutări intense în râu, folosind bărci cu motor și scufundători special pregătiți pentru astfel de misiuni delicate. Însă, după o noapte de căutări neîncetate, speranțele de a-i găsi în viață au început să se risipească.

În dimineața următoare, într-un moment plin de durere și tristețe, echipajele de scafandri au găsit trupurile celor doi băieți și le-au adus la mal. Din păcate, nu au mai putut fi făcute manevre de resuscitare, iar medicii prezenți au fost nevoiți să constate decesul acestora.

Această tragedie aduce în prim-plan importanța respectării regulilor de siguranță în timpul activităților de scăldat. În încercarea de a preveni astfel de accidente nefericite, salvatorii teleormăneni au emis câteva recomandări vitale pentru cei care doresc să se bucure de scăldat în siguranță.

Frecventați doar locurile special amenajate pentru înot și scăldat, unde condițiile de siguranță sunt monitorizate de autorități.

Evitați cu tărie scăldatul în râuri, lacuri sau alte cursuri de apă cu maluri abrupte, curenți foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu obstacole precum plante, pietre, crengi și trunchiuri de copaci, care pot crea pericole ascunse.

Refuzați să efectuați acte de teribilism, cum ar fi să săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcții, deoarece riscați să vă puneți în pericol viața.

Fiți conștienți de temperaturile apei, mai ales în râuri cu izvoare subterane, pentru a evita hipotermia.

Nu vă aventurați în apă seara târziu sau pe timp de noapte, când vizibilitatea și condițiile de scăldat devin mult mai dificile.

Evitați cu strictețe scăldatul dacă sunteți în stare de ebrietate sau sub influența substanțelor psihoactive, deoarece acestea pot afecta judecata și capacitatea de a vă menține în siguranță.

Supravegheați cu atenție copiii în timp ce se află în apropierea sau în apă. Asigurați-vă că ei înțeleg importanța regulilor de siguranță și că nu se expun la pericole inutile.

Aceste recomandări sunt vitale pentru asigurarea securității în timpul scăldatului și trebuie respectate de către toți cei care aleg să petreacă timp în apropierea apelor curgătoare. Înțelegerea și aplicarea acestor reguli pot salva vieți și pot preveni tragedii devastatoare precum cea care a îndoliat comunitatea din comuna Giuvărăști.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
înecați