× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(VIDEO) ANUL ȘCOLAR TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ, DAR ȘCOLILE NU SUNT PREGĂTITE

Antena 3 Alexandria • 18-08-2022, 20:40:05 • 21 vizualizari
 

Au început controalele în școlile și grădinițele teleormănene. În perioada următoare, autoritățile vor verifica stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar și vor urmări, totodată, care este calitatea spațiilor de învățământ. Mai mult, unele școli teleormănene se află deja în reabilitare. La Frumoasa, școala se află în plin proces de renovare, în timp ce la Smârdioasa se dorește montarea unui teren sintetic, însă spațiul reprezintă un impediment, spun autoritățile. La școala din Turnu Măgurele, al cărei acoperiș a fost distrus la sfârșitul lunii mai, lucrările de refacere au început de-abia acum. În acest caz nu se știe însă dacă reabilitarea va fi gata până la startul noului an școlar, iar banii alocați de Guvern nu sunt suficienți pentru finalizarea lucrărilor.

Mai sunt 17 zile până începe școala, iar zilele acestea, unitățile de învățământ teleormănene se află în fața unui test, în urma căruia vor știi dacă îi vor putea găzdui pe elevi și copii, în condiții normale, în noul an școlar. În unele școli din județ, pregătirile au început deja. La Frumoasa, școala se află în plin proces de reabilitare. Primăria a alocat suma de 500 mii de lei pentru rezolvarea problemelor, bani veniți prin PNDL.

Cei de la Primărie spun, însă, că anexele, ce reprezintă un pericol pentru elevi, nu vor putea fi demolate prea curând.

Probleme sunt și la școala din comuna Smârdioasa, acolo unde autoritățile au în plan construirea unui teren sintetic de sport.

Inspectoratul Școlar Teleorman cunoaște încă de anul trecut situația grea din județ, iar problemele cele mai mari rămân în mediul rural. Un bilanț actualizat va fi prezentat cel mai probabil săptămâna viitoare.

Reprezentanții prefecturii, cei care au inițiat campania, spun că rezultatele controalelor vor fi făcute publice pe 1 septembrie. Asta, în contextul în care anul acesta școala va începe la 5 septembrie. Rămâne de văzut dacă în doar patru zile, unitățile de învățământ cu probleme grave, vor putea să găzduiasca elevii în noul an școlar. Dacă deficiențele din școli ar fi fost cunoscute de la începutul verii, teoretic ar fi fost mai mult timp pentru rezolvarea lor. Și spunem teoretic pentru că în practică nu se confirmă nici acest lucru.

La Școala din Turnu Măgurele, al cărei acoperiș a fost smuls la sfârșitul lunii mai, lucrările de refacere a infrastructurii au început de-abia acum. Cu toate acestea, conducerea instituției de învățământ speră că reabilitarea va fi gata până pe 5 septembrie, chiar dacă banii alocați de Guvern nu sunt suficienți pentru lucrările necesare.

Dacă lucrările nu vor fi terminate la timp, o parte dintre elevii din Turnu Măgurele riscă să nu înceapă noul an școlar în unitatea lor de învățământ. În Teleorman, va începe un an școlar cu o structură nouă, dar cu aceleași probleme.

Dacă aveți informații despre situații grave în școala din localitatea dumneavoastră vă rugăm să ne trimiteți imagini și informații pe adresa de mail redactie@a3alexandria.ro

Articolul (VIDEO) ANUL ȘCOLAR TREBUIE SĂ ÎNCEAPĂ, DAR ȘCOLILE NU SUNT PREGĂTITE apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
ȘCOLAR TREBUIE ÎNCEAPĂ ȘCOLILE PREGĂTITE