× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Cinci accidente de muncă raportate în ultima lună

Ziarul Mara • 02-09-2023, 10:00:21 • 122 vizualizari
 

Cinci accidente de muncă au fost raportate în ultima lună pe raza județului Teleorman. Aceste incidente care subliniază importanța priorității siguranței în mediul de lucru. Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a luat măsuri substanțiale pentru a preveni astfel de evenimente și pentru a asigura respectarea normelor și legilor muncii. Cu patru campanii și șase acțiuni desfășurate, eforturile de siguranță au fost susținute și consolidate.

Inspectorii de Muncă au jucat un rol crucial în asigurarea unui mediu de lucru sigur și sănătos pentru toți angajații. Cu patru campanii și șase acțiuni desfășurate în această perioadă, au fost demarate eforturi semnificative pentru prevenirea accidentelor de muncă și promovarea normelor de securitate.

Pe parcursul acestei luni, cinci accidente de muncă au fost comunicate, cu alte 14 cazuri aflate încă în curs de cercetare. Aceste cifre reamintesc importanța constatării cauzelor și a luării de măsuri adecvate pentru a preveni repetarea incidentelor. Eforturile de cercetare și investigare au fost coordonate pentru a identifica circumstanțele exacte și pentru a dezvolta măsuri preventive eficiente.

Corpul de Control al relațiilor de muncă a fost activ în eforturile sale de a verifica respectarea normelor și legilor muncii. Prin 55 de controale desfășurate, au fost identificate contravenții la 16 angajatori. Acest demers important asigură că drepturile angajaților sunt respectate și că mediul de muncă este în conformitate cu standardele de siguranță și sănătate.

Compartimentul Contracte Colective de Muncă, Monitorizare Relații de Muncă a jucat un rol activ în sprijinirea relațiilor de muncă armonioase. Prin eliberarea carnetelor de muncă către angajatori sau direct titularilor, au fost consolidate bazele pentru monitorizarea și înregistrarea corespunzătoare a experienței angajaților. De asemenea, eforturile lor de a comunica cu Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Teleorman au avut ca rezultat o listă a persoanelor apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social.

Eforturile susținute ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman reflectă angajamentul lor în a crea un mediu de lucru sigur, în a promova respectarea drepturilor angajaților și în a investiga cu rigurozitate orice incident care poate amenința securitatea și bunăstarea lucrătorilor. Aceste eforturi, combinate cu sprijinul și cooperarea din partea angajatorilor și angajaților, sunt esențiale pentru a asigura un mediu de lucru sănătos și sigur pentru toți.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Accidente Muncă Raportate Ultima