× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Misiunile salvatorilor teleormăneni, din ultimele 72 de ore

Ziarul Contrapunct • 11-03-2024, 20:00:17 • 168 vizualizari
 

În ultimele 72 de ore, subunitățile operative ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au gestionat un număr de 62 evenimente, dintre care două incendii, unul izbucnit la o locuiță din localitatea Seaca și unul de vegetație uscată pe raza comunei Plopii Slăvitești, 52 de cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, o misiune în sprijinul echipajului SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate, două evenimente rutiere, produse pe raza localităților Putineiu și Călinești, rezultate cu o victimă rănită ușor, o deblocare de ușă pentru a facilita intervenția echipajelor medicale și patru misiuni de recunoaștere și informare preventivă în zonele comerciale cu aglomerări de persoane.
Dintre misiunile menționate, cea mai dificilă a fost în localitatea Seaca, județul Olt, în ziua de sâmbătă, la ora 09.30, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. În cel mai scurt timp posibil, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea focului. Au fost distruse bunurile materiale dintr-o cameră de locuit, respectiv elementele de mobilier, articole textile, două uși și tavanul din lemn, pe circa 6 mp. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 4000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând restul imobilului și anexele gospodărești, la peste 30000 de lei.
Menționăm că proprietara, în vârstă de aproximativ 83 de ani, a suferit un atac de panică, motiv pentru care a fost asistată de către echipajul SMURD, a primit primul ajutor calificat, însă a refuzat să meargă la spital. Din primele verificări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit produs la un cablu electric defect, în interiorul dormitorului.
Pentru evitarea unor situații asemănătoare, pompierii militari teleormăneni vă recomandă:
– nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;
– nu folosiți siguranțe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liță a fuzibilului calibrat;
– nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;
– nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reșourile, radiatoarele și altele asemenea;
– instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;
– verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.
Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă
În perioada precizată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat un control de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la un operator economic din domeniul alimentației publice, din orașul Roșiorii de Vede. Pe timpul acestei verificări au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, dintre care două avertismente și o amendă, în cuantum total de 2500 de lei.
Pentru perioada următoare, colegii noștri își vor orienta activitatea de prevenire în zona orașului Videle, fiind vizate obiectivele din categoria comerțului și alimentației publice, unitățile sanitare și unitățile de învățământ.
Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

 
 
Continuare pe Ziarul Contrapunct » Articole Ziarul Contrapunct »
 
Misiunile Salvatorilor Teleormăneni Ultimele