× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

BULETIN DE PRESĂ

IPJ Teleorman • 21-07-2023, 10:00:45 • 48 vizualizari
 

19 Iulie 2023Sursa: IPJ TR

Polițiștii  din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat  în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore,  în urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de 38 350 de lei, au reținut 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

 Exemplificăm:

La data de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Nanov au depistat un bărbat  de 47 de ani, din comuna Plosca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în comuna Plosca, județul Teleorman, având dreptul de a conduce suspendat.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de  0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză,  a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de "conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat" și "conducerea unui vehicul sub influența alcoolului"   urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

 
 
Continuare pe IPJ Teleorman » Articole IPJ Teleorman »
 
BULETIN PRESĂ