× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(VIDEO) JUDEȚUL TELEORMAN NU DUCE LIPSĂ DE VACCINURI DIN SCHEMA PENTRU NOU-NĂSCUȚI

Antena 3 Alexandria • 07-12-2022, 10:01:06 • 26 vizualizari
 

Imunizarea bebelușilor se află sub semnul întrebării în multe județe din țară, din cauza faptului că multe seruri care fac parte din schema completă obligatorie pentru nou-născuți lipsesc. Multe spitale din România nu au suficiente stocuri de vaccin pentru hepatită, hexavalent sau prevenar. În județul Teleorman, însă, situația este sub control, dau asigurări reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Aceștia spun că au avut grijă să existe, în acest moment, stocuri suficiente pentru  vaccinurile administrate obligatoriu copiilor cu vârsta sub un an.

Mai multe tipuri de seruri care fac parte din schema obligatorie de vaccinare a copiilor nou-născuți lipsesc din multe spitale din țara noastră. O soluţie ar fi ca părinţii să le cumpere din farmacii, dar nici acolo nu prea se mai găsesc. În plus, preţurile acestora ajung şi la 250 de lei pentru un singur vaccin. În județul Teleorman, însă, nu sunt și nici nu au fost probleme deosebite, dau asigurări reprezentanții Direcției Județene de Sănătate Publică. Aceștia spun că s-au confruntat cu lipsa vaccinului anti hepatită și antituberculoză, de exemplu, care se administrează în maternități, însă stocurile au fost completate din județe vecine. Iar în ceea ce privește vaccinul hexavalent, DSP Teleorman a făcut, anul trecut, o estimare generoasă și a primit toate dozele necesare.

Ministerul Sănătăţii a anunțat, totuși, că va suplimenta, luna aceasta, și stocurile de vaccinuri în  județele în care aceasta lipsesc.

 

Articolul (VIDEO) JUDEȚUL TELEORMAN NU DUCE LIPSĂ DE VACCINURI DIN SCHEMA PENTRU NOU-NĂSCUȚI apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
JUDEȚUL TELEORMAN LIPSĂ VACCINURI SCHEMA PENTRU NOU-NĂSCUȚI