× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Sofia Vicoveanca va cânta la Alexandria de Dragobete

Liber in Teleorman • 07-02-2024, 14:00:14 • 81 vizualizari
 

Primăria Municipiului Alexandria organizează, alături de Ansamblul de cântece și dansuri populare ”CUNUNA BURNASULUI”, evenimentul ”Drag de Dragobete”, pentru a celebra sărbătoarea dedicată ”Dragobetului”, prin care multe tradiții și obiceiuri au fost țesute, de-a lungul timpului, în jurul acestei sărbători, unele dintre acestea fiind respectate și în prezent. ”Dragobetele”, obicei al tradiției magice a poporului român, simbol al dragostei și protector al iubirii, este considerat a fi și primul vestitor al primăverii.

 Prin urmare, vă așteptăm sâmbătă, 24 februarie 2024, ora 17.00, la Centrul Multifuncțional pentru Tineri ”Marin Preda” din Alexandria, intrarea fiind gratuită, în limita locurilor disponibile.

Precizăm că evenimentul va fi prezentat de Ileana Vieru, iar ca invitat special o avem pe marea solistă a cântecului și portului popular românesc, Sofia Vicoveanca. Din programul evenimentului nu vor lipsi tinerii, care duc mai departe tradiția și cântecele populare teleormănene, precum: Luisiana Vîrdol, Aida Bulumac, Andra Miruna Mircea și Monica Bușcan, iar obiceiul de ”Dragobete” va fi pus în scenă de Ansamblul de cântece și dansuri populare al Municipiului Alexandria ”CUNUNA BURNASULUI”.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Vicoveanca Cânta Alexandria Dragobete