× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

Doua cazuri de conducere sub influența substanțelor psihoactive, la Alexandria și Videle

Liber in Teleorman • 05-02-2024, 20:00:13 • 130 vizualizari
 

IPJ Teleorman a anunțat că, în perioada 2 – 4 februarie, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada menționată, polițiștii au intervenit la peste 200 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 193 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

În perioada de referință, la nivelul județului a fost înregistrat un singur accident rutier soldat cu victime omenești, la Frumoasa, o persoană fiind rănită ușor.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat opt infracțiuni, dintre care – conducere fără permis (Bogdana, Frumoasa, Ștorobăneasa, Roșiori de Vede) și conducere sub influența substanțelor psihoactive (Videle, Alexandria) – activitățile preventive fiind continuate zilnic în vederea reducerii riscului rutier.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 481 de sancțiuni, valoarea acestora depășind 200.000 de lei, totodată fiind reținute 29 de permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația rutieră.

Cu privire la faptele de violență în familie, polițiștii au intervenit la două astfel de solicitări, la Ciuperceni și Zimnicea, fiind întocmite dosare penale.

În contextul redat mai sus au fost ridicate în vederea confiscării 85 kg de pește, în urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică Teleorman. Astfel, în urma unei acțiuni organizate și desfășurate pe raza comunei Gălăteni, a fost depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Băbăița, care comercializa pește din specia caras fără a deține documente legale. Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică au ridicat și predat 85 kg de pește unui reprezentant din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Teleorman în vederea dispunerii măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infracțiunii de deținerea, transportul sau  comercializarea fără documente legale a peștelui sau a altor viețuitoare acvatice deținute din pescuit ori produselor din pește, conform O.U.G. nr. 23/2008.

Exemple:

DEPISTAT CONDUCÂND UN AUTOTURISM,

DEȘI NU POSEDA PERMIS DE CONDUCERE ȘI AR FI CONSUMAT ALCOOL

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Nanov au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din comuna Furculești, depistat în timp ce conducea un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice și nu poseda permis de conducere.

În ziua de 4 februarie a.c., în jurul orei 13:30, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe raza localității Ulmeni, DN 65E, polițiștii au observat un autoturism care se deplasa haotic, pe sensul de mers Bogdana – Furculești, al cărui conducător auto nu a oprit la semnalele acestora. Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului, în scurt timp reușindu-se oprirea.

A fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 40 de ani, din comuna Furculești, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, după cum a reieșit din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

CERCETAȚI PENTRU ÎNCĂIERARE, REȚINUȚI DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au dispus reținerea a patru bărbați din localitatea Băcălești, cu vârste cuprinse între 20 și 53 de ani, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încăierare.

Activitatea infracțională reținută în sarcina persoanelor bănuite constă în aceea că, la data de 4 februarie a.c., în localitatea de domiciliu, în jurul orei 10:00, folosindu-se și de un obiect contondent, s-au lovit reciproc, în urma unui scandal izbucnit pe fondul unor discuții mai vechi, trei dintre ei necesitând îngrijiri medicale.

În urma administrării probatoriului, față de cele patru persoane cercetate a fost dispusă măsura reținerii, bărbații fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, urmând a fi prezentați instanței de judecată.

 
 
Continuare pe Liber in Teleorman » Articole Liber in Teleorman »
 
Cazuri Conducere Influența Substanțelor Psihoactive Alexandria Videle