× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

În Alexandria, bălăceala costă

Ziarul Mara • 10-08-2023, 10:00:17 • 44 vizualizari
 

Avem salarii mici, dar prețuri mari. Intrarea la ștrandul din Alexandria este de 4 ori mai scumpă decât în Drobeta Turnu Severin.

În timp ce temperaturile caniculare își fac simțită prezența în întreaga țară, o zi relaxantă la ștrand sau la piscină devine o alegere tentantă pentru mii de români. Cu toate acestea, realitatea economică nu face concesii, iar costurile de intrare pot transforma o plimbare răcoroasă într-o provocare financiară. Un reportaj realizat de Clubul Copiilor dezvăluie discrepanțe semnificative între tarifele de intrare la ștrandurile din diverse orașe reședință de județ, punând sub lupă situația din Alexandria.

Deși alexăndrinenii se străduiesc să își mențină echilibrul financiar într-un context de salarii modeste și inflație în creștere, costurile de intrare la ștrandurile locale rămân o piedică serioasă pentru mulți. Potrivit Clubului Copiilor, analiza realizată asupra tarifelor de intrare pentru ștrandurile și aquapark-urile din orașele reședință de județ dezvăluie că Alexandria se numără printre localitățile cu tarife mai ridicate.

Clubul Copiilor a comparat costurile de intrare la ștranduri și aquapark-uri în toate orașele reședință de județ din România pentru o zi de weekend. Rezultatele au evidențiat că intrarea la ștrandul din Alexandria costă 20 de lei pentru un adult și 10 lei pentru un copil, fiind semnificativ mai ridicată decât în alte orașe precum Drobeta-Turnu Severin (5 lei), Miercurea-Ciuc (10 lei), Iași (11 lei), Bistrița (11 lei), Sibiu (15 lei), Deva (15 lei) și Râmnicu Vâlcea (15 lei).

În contrast, orașele cu cele mai ridicate tarife sunt Brașov, Botoșani, Cluj-Napoca și Galați. În special în cazul Brașovului și Botoșaniului, unde nu există ștranduri publice, costurile de intrare la aquapark-uri sunt substanțial mai mari. Deși acestea oferă facilități superioare, prețurile lor pot depăși bugetul multor familii.

Impactul prețurilor ridicate de intrare la ștrandurile din Alexandria se resimte în comunitatea locală. Familii întregi se văd nevoite să își ajusteze planurile de petrecere a timpului liber sau să facă compromisuri în privința bugetului pentru a putea savura o zi de răcorire în apropiere de casă.

În contextul economic actual, echilibrul între buget și răcorire devine o provocare majoră pentru mulți români. Chiar dacă dorința de a scăpa de căldura verii este puternică, costurile de intrare la ștranduri și piscine pot aduce uneori această plăcere la limita accesibilității financiare.

Claudiu DUMITRACHE

 
 
Continuare pe Ziarul Mara » Articole Ziarul Mara »
 
Alexandria Bălăceala Costă