× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(VIDEO) TELEORMAN ARE NEVOIE DE UN DRUM EXPRES CARE SĂ LEGE JUDEȚUL DE CAPITALĂ

Antena 3 Alexandria • 16-09-2022, 14:01:04 • 9 vizualizari
 

Infrastructura rutieră din Teleorman este o prioritate pentru autoritățile județene. La jumătatea mandatului în funcția consiliului, Adrian Gâdea a făcut un scurt bilanț al celor mai importante lucrări aflate în derulare. Printre acestea se află mai multe drumuri, dar și clădiri ale autorităților, care au neapărată nevoie de modernizare.

Șoselele din județ sunt foarte importante nu numai pentru teleormăneni, cât și pentru șoferii din județele limitrofe care tranzitează zona. Pentru că numărul de autoturisme și camioane care trec zilnic pe drumurile din Teleorman crește constant, modernizarea infrastructurii rutiere este obligatorie.

ADRIAN GÂDEA, PREȘEDINTE CJ TELEORMAN: “Dacă ne referim da modenizarea infrastructurii rutiere sunt  câteva drumuri județene care au fost modernizate și reabilitate în cei doi ani de zile. Dar în acest moment avem în implementare modernizarea a 90 km de drum județean, acum două săptîmâni a început reabilitarea unuia dintre cele mai circulate drumuri din județul Teleorman, DJ 503 care pleacă de la Drăgănești Vlașca și merge până la granița cu jud. Dâmbovița, aproximativ 50 de km, este un proiect cu fonduri europene, așteptat de toți cei care locuiesc, muncesc în această zonă a județului, cu atât mai mult cu cât el face legătura cu drumul european Alexandria – București, dar și cu județul Dâmbovița și pot avea acces la Autostrada București – Pitești. Tot în acest moment se lucrează și pe DJ 712, între Călinești și Antonești, dar și pe segmentul cuprins între Rădoieni, Săceni și Sfințești. Tot în acest moment se lucrează și pe drumul județean 601B, segmentul cuprins între Siliștea și Cozmești și deasemenea mai avem în implementare 612 segmentul cuprins între Botoroaga și Frăsineni.”

Pentru Teleorman este important faptul că Ministerul Transporturilor acordă atenție județului. De altfel, în urmă cu o săptămână, ministrul Sorin Grindeanu a fost prezent la începerea lucrărilor de modernizare a drumului dintre Alexandria și Turnu Măgurele. Iar proiectele nu se vor opri aici.

ADRIAN GÂDEA, PREȘEDINTE CJ TELEORMAN: „O investiție extrem de importantă pentru tot județul o reprezintă drumul de mare viteză București – Alexandria, o investiție așteptată, o investiție despre care s-a discutat foarte mult, dar pot spune, așa cum spunea și vice-prim ministrul săptămâna trecută că astăzi acest proiect a intrat pe un drum care începe să devină certitudine, și când spun asta mă refer la faptul că se lucrează la întocmirea studiului de fezabilitate pentru realizarea acestui drum de mare viteză, pentru că studiul de fezabilitate va da natura acestui drum: dacă va fi drum expres sau dacă va fi autostradă.”

Lucrările de modernizare, ce se desfășoară în prezent sau sunt programate pentru perioada imediat următoare, nu se referă doar la infrastructura rutieră. Mai multe clădiri importante, aflate în subordinea Consiliului, vor fi reabilitate.

ADRIAN GÂDEA, PREȘEDINTE CJ TELEORMAN: „În parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Sud Muntenia, sunt câteva obiective pe care le-am propus a fi reabilitate si modernizate din punct de vedere energetic și când spun asta mă refer la Spitalul Poroschia, instituție subordonată Consiliului Județean, la Biblioteca Județeană Marin Preda, la Muzeul Județean, Palatul Administrativ în care ne desfășurăm activitatea, sunt printre obiectivele propuse a fi reabilitate și modernizate cu fonduri europene, în baza unui parteneriat cu ADR Sud Muntenia și mai departe cu Banca Europeană de investiții. Mai avem în procedură de licitație, bineînțeles în parteneriat cu Episcopia Alexandriei și Teleormanului, modernizarea catedralei din municipiul Alexandria, este un proiect realizat cu fonduri europene.”

Consiliul Județean se mai află în prezent în procedura de licitație pentru achiziționarea unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor, pentru rezolvarea unei probleme constante în Teleorman, gestionarea gunoiului menajer.

Articolul (VIDEO) TELEORMAN ARE NEVOIE DE UN DRUM EXPRES CARE SĂ LEGE JUDEȚUL DE CAPITALĂ apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
TELEORMAN NEVOIE EXPRES JUDEȚUL CAPITALĂ