× Prima Pagina Alege Orasul Cautare
STIRI TELEORMAN

STIRI TELEORMAN

 

(VIDEO) RATA ȘOMAJULUI ESTE ÎN CREȘTERE, ÎN JUDEȚUL TELEORMAN

Antena 3 Alexandria • 24-09-2022, 10:01:11 • 52 vizualizari
 

Rata șomajului, în județul Teleorman, se află pe o pantă ascendentă. Numai la sfârșitul lunii august, în județ, erau înregistrati peste 8.000 de șomeri, cu 0,17% mai mulți față de luna iulie. Potrivit datelor, cei mai mulți dintre aceștia sunt persoane cu vârsta de peste 40 de ani, majoritatea provenind din mediul rural.

Rata șomajului la sfârșitul lunii august, în Teleorman a fost de 5,84%, mai mare decât cea din luna anterioară, cu 0,17%. Totuși, față de aceeași perioadă din anul trecut, rata șomajului este cu 0,35% mai mică.

Potrivit datelor, majoritatea persoanelor șomere sunt cele cu vârste cuprinse între 40 și 49 de ani, dar și cele peste 55 de ani.

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare, urmați de cei cu studii primare sau fără studii. De asemenea persoanele cu studii liceale, profesionale, și universitare completează clasamentul, în timp ce, teleormănenii cu studii postliceale au înregistrat cea mai mică pondere, la sfârșitul lunii trecute.

Iar datele statistice sunt confirmate și de tineri, care spun că județul în care locuiesc nu le oferă condițiile de muncă de care au nevoie.

Cei care vor, totuși, să își găsească un loc de muncă în județul Teleorman pot parrticipa la Bursa locurilor de muncă ce va avea loc în data de 14 octombrie.

RATA ȘOMAJULUI ÎN TELEORMAN, DUPĂ STUDII

1.Persoanele cu studii gimnaziale – 45,15 %
2.Persoanele cu studii primare/fără studii – 26,17%
3.Persoanele cu studii liceale – 16,48%
4.Persoanele cu studii profesionale/arte și meserii – 10,58%
5.Persoanele cu studii universitare – 1,17%
6.Persoanele cu studii postliceale – 0,45%

Articolul (VIDEO) RATA ȘOMAJULUI ESTE ÎN CREȘTERE, ÎN JUDEȚUL TELEORMAN apare prima dată în Antena 3 Alexandria.

 
Facebook WhatsApp Messenger
 
 
Continuare pe Antena 3 Alexandria » Articole Antena 3 Alexandria »
 
ȘOMAJULUI CREȘTERE JUDEȚUL TELEORMAN